Ga naar content

Nieuwe of gebruikte palletstelling kopen?

Heeft u meer opslagruimte nodig in uw magazijn voor grote of zware goederen? Dan is het kopen van extra palletstellingen een zeer efficiënte oplossing. Als u de knoop eenmaal heeft doorgehakt, rest alleen nog de vraag of u kiest voor nieuwe of gebruikte exemplaren. In dit artikel zetten we de voordelen en nadelen van beide opties tegenover elkaar.

Een nieuwe palletstelling kopen: de voordelen


Aan het kopen van een nieuwe palletstelling kunt u zich nooit een buil vallen. Dat heeft een simpele reden: de magazijnstelling is splinternieuw en dus gegarandeerd in optimale conditie. Dat is belangrijk, want het werken met zware goederen in een drukke magazijnomgeving brengt diverse veiligheidsrisico’s met zich mee. Het is daarom van belang die waar mogelijk te reduceren.

De conditie van een palletstelling wordt vaak afgemeten aan de optische staat ervan. Alleen daarom al wilt u dat uw palletstellingen er spik en span uitzien. Bij een nieuwe stelling is dat niet zo moeilijk, want het product is dan immers onbeschadigd en heeft hierdoor een mooie uitstraling. Wie waarde hecht aan het uiterlijk van zijn magazijn, geeft daarom vaak de voorkeur aan nieuwe magazijnstellingen.

Een ander voordeel van een nieuwe magazijnstelling is de lange levensduur ervan. Een palletstelling die nog niet eerder is gebruikt, heeft nog geen enkele beschadiging en gaat hierdoor zeer lange tijd mee. Ook vanuit financieel oogpunt is dit een voordeel, want hierdoor verdient u de meerprijs ten opzichte van een tweedehands exemplaar in sommige gevallen al snel terug.


Een gebruikte palletstelling kopen: de voordelen


Ook het kopen van een gebruikte palletstelling biedt natuurlijk zo zijn voordelen. Het meest voor de hand liggende voordeel is uiteraard het kostenaspect. Een tweedehands magazijnstelling kost aanzienlijk minder dan een splinternieuw product, waardoor u voor hetzelfde geld aanzienlijk meer stellingen voor uw magazijn kunt aanschaffen.

Bij een tweedehands palletstelling is het wel van belang dat u de conditie van het artikel zeer streng controleert. Op websites zoals Marktplaats worden gebruikte magazijnstellingen aangeboden die soms in bedenkelijke staat verkeren. Dit zorgt er niet alleen voor dat de levensduur uitermate kort is, maar zorgt ook voor een verhoging van de veiligheidsrisico’s in uw magazijn.

Als u vanuit kostenoverwegingen kiest voor het kopen van een gebruikte palletstelling, is het dan ook aan te raden niet met elke partij in zee te gaan. L.P. Petersen is gespecialiseerd in tweedehands palletstellingen en selecteert elke stelling op basis van zeer strikte kwaliteitscriteria. Zo ervaart u het beste van twee werelden. Wilt u het per se het nieuwste van het nieuwste, dan is het kopen van een nieuwe palletstelling nog altijd de beste optie.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Hoe kies ik een veilige magazijnstelling?

Binnen uw bedrijf streeft u naar een veilig magazijn. U besteedt daarom veel aandacht aan factoren zoals een optimale gangpadbreedte, een logische plaatsing van goederen en een duidelijke markering van krappe doorgangen en hoeken. Minstens net zo belangrijk is echter de kwaliteit van de gebruikte stellingen. In dit artikel leggen we uit waar u rekening mee moet houden bij de keuze voor een veilige magazijnstelling.

Pushback palletstelling: voordelen en tips

Slaat u grote pallets met zware goederen op in uw magazijn en werkt u het liefst volgens de LIFO-methode (Last In First Out)? Dan is de pushback stelling een type palletstelling dat u ongetwijfeld zal bevallen. In dit artikel vertellen wij over de voordelen van dit type magazijnstelling en de aspecten waarmee u zoal rekening moet houden.