Stelling van de week   Bij Petersen altijd de beste opstelling!

​3 tips voor een veilige magazijninrichting

Efficiëntie en gebruiksgemak zijn in een magazijn belangrijke criteria. Nog belangrijker is echter het veiligheidsaspect. Niet voor niets wordt hier jaarlijks op gecontroleerd door middel van een grondige magazijninspectie. In dit artikel geven we 3 tips hoe u uw magazijninrichting veiliger kunt maken, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie van uw werkzaamheden.

Voorzie uw stellingen van aanrijdbeveiliging
 

In menig magazijn rijden vorkheftrucks af en aan om goederen naar de juiste plek te brengen. Noodzakelijk om uw werkprocessen te versnellen, maar gevaarlijk omdat een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje schuilt. Bij een onverhoopte aanrijding kan een stelling ernstig beschadigen, zonder dat de ernst van de schade direct aan de buitenkant zichtbaar is.

Het plaatsen van de juiste aanrijdbeveiling zoals een stootrand voorkomt dat uw stelling kwetsbaar is voor aanrijding en verhindert vervelende ongelukken onder werktijd. Wanneer er overigens niet alleen heftrucks in het magazijn rijden, maar ook zakelijke voertuigen zoals busjes worden geparkeerd, is het raadzaam ook rond deze parkeerplekken stootranden te plaatsen.


Plaats doorvalbeveiliging zoals een gaaswand
 

In grote magazijnstellingen zoals palletstellingen en grootvakstellingen worden doorgaans zware goederen met behoorlijke afmetingen opgeslagen. Het gewicht van deze producten vormt echter allerminst een garantie voor een onbeweeglijke ligging. Wanneer er met een vorkheftruck bijvoorbeeld nieuwe pallets aan de stelling worden toegevoegd, kan het zijn dat de reeds toegevoegde goederen per ongeluk verschuiven.

Dit kan desastreuze gevolgen hebben. In een palletstelling worden goederen vaak vanaf de voorkant ingeladen, waardoor pallets bij een abusievelijke aanraking aan de achterkant eruit worden geschoven. Een enorm veiligheidsrisico voor medewerkers die op dat moment toevallig aan de achterzijde van de stelling passeren. Het plaatsen van eenvoudige doorvalbeveiliging zoals een gaaswand zorgt ervoor dat ernstige ongelukken kunnen gebeuren.


Zorg voor een goede verankering van uw magazijnstelling
 

Het op de juiste wijze verankeren van uw magazijnstelling is een van de basisbeginselen van een veilige magazijninrichting. Toch blijkt in de praktijk dat lang niet elk bedrijf dit aspect de aandacht geeft die het verdient. Weet u eigenlijk hoe veilig de verankering van uw stelling nu daadwerkelijk is?

Bij L.P. Petersen weten we exact op welke criteria de verankering van een stelling beoordeeld dient te worden en kunnen we u adviseren over de optimale verankeringsmethode op basis van uw specifieke behoeften. Hierbij houden wij rekening met de Nederlandse en Europese normen (NEN-EN) zoals die van kracht zijn voor moderne magazijnomgevingen.

Wilt u meer weten over het toepassen van verankering of een van de andere tips in dit artikel? Neem vrijblijvend contact op via 0341 - 49 33 36 of mail naar info@lppetersen.nl.

< Terug naar overzicht

Waarom LP Petersen

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topmerken stellingen

100% merk onafhankelijk en vele merken direct uit voorraad leverbaar

Eigen transport en montage

Eigen transport en montage in heel Nederland

Gebruikte, nieuwe en verhuur stellingen

Gebruikte, nieuwe en verhuur van stellingen