Stelling van de week   Bij Petersen altijd de beste opstelling!

​De brede inzetbaarheid van een palletstelling

De palletstelling is een zeer geliefd type stelling bij bedrijven met een groot magazijn. Ondernemingen in uiteenlopende sectoren maken er gebruik van om een variëteit aan goederen op te slaan. Maar wat maakt palletstellingen nu zo populair en voor welke situaties zijn ze bij uitstek geschikt? Het antwoord op deze vragen en meer geven we in dit artikel.

De voordelige eigenschappen van palletstellingen

Palletstellingen worden gebruikt voor de opslag van talloze soorten producten en zijn dan ook zeer breed inzetbaar. Van groothandels tot levensmiddelenketens en van drukkerijen tot transportbedrijven; elk bedrijf dat gebruik maakt van pallets, heeft baat bij een kwalitatief hoogwaardige palletstelling.

De grote overzichtelijkheid van palletstellingen wordt hierbij veelvuldig geroemd, want alle opgeslagen goederen zijn in één oogopslag zichtbaar en direct toegankelijk dankzij de unieke FIFO-methode (afkorting voor First In First Out). Dit gaat geenszins ten koste van de veiligheid, want ook dat is traditioneel een sterk punt van de palletstelling. Dit zorgt ervoor dat uw magazijnpersoneel onder alle omstandigheden veilig kan werken. 

Aangezien de afmetingen en het gewicht van een pallet nogal kunnen verschillen, geldt dit ook voor het benodigde formaat en draagkracht van de stelling. Vaak gaat het om de opslag van middelzware tot zware producten, waardoor van belang is dat de palletstelling over voldoende draagvermogen beschikt en gemaakt is van sterke materialen. Ditzelfde geldt voor het bijbehorende draagvlak, waarbij u onder meer kunt kiezen uit vlonders of legborden van hout of metaal.


Gebruikte palletstelling voordelige keuze

Omdat pallets te groot en zwaar zijn voor bediening met de hand, is het gebruik van vervoersmiddelen zoals heftrucks en palletwagens noodzakelijk om de goederen gemakkelijk te ordenen. Bij L.P. Petersen heeft u de keuze uit een breed aanbod gebruikte palletwagens en gebruikte heftrucks om uw pallets efficiënt te vervoeren.

Net zo voordelig als de aanschaf van een gebruikte palletwagen, is de keuze voor een gebruikte palletstelling. U bespaart hierbij tot wel 30% op de aankoopprijs ten opzichte van een nieuwe stelling, terwijl een gebruikt exemplaar nog in uitstekende staat verkeert en voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen. Zo richt u uw magazijn optimaal in tegen een uitermate lage prijs.


Breed aanbod tweedehands palletstellingen

Voor elke situatie hebben wij de juiste gebruikte palletstelling in huis. Kies onder meer uit stellingen van gerenommeerde merken als Redirack, Polypal, Nedcon en Dexion. De stellingen van Dexion en Redirack zijn zowel in lengte als hoogte verstelbaar, waardoor u veel magazijnruimte bespaart. Alternatieven van Nedcon en Polypal zijn zeer sterk en inzetbaar in zowel kleine als grote opslagruimtes.

Meer weten over onze tweedehands palletstellingen? Bel ons op 0341 - 49 33 36 of stel uw vraag via info@lppetersen.nl.

< Terug naar overzicht

Waarom LP Petersen

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topmerken stellingen

100% merk onafhankelijk en vele merken direct uit voorraad leverbaar

Eigen transport en montage

Eigen transport en montage in heel Nederland

Gebruikte, nieuwe en verhuur stellingen

Gebruikte, nieuwe en verhuur van stellingen