Ga naar content

Palletstelling kopen of huren?

Heeft u extra ruimte nodig voor de opslag van grote en zware goederen in je magazijn? Dan zijn een of meerdere palletstellingen hiervoor de ideale keuze. Die kunt u via L.P. Petersen zowel kopen als huren, dus de vraag is wat in uw situatie de beste optie is. In dit artikel vergelijken we beide mogelijkheden met elkaar, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Waarom een palletstelling huren?


Er zijn verschillende redenen waarom een palletstelling huren voor u de beste keuze zou kunnen zijn. Allereerst vergt huur op korte termijn natuurlijk een lagere investering dan koop. Hierdoor is het, ook in geval van een beperkt budget, toch mogelijk uw magazijnruimte uit te breiden tegen de laagst mogelijke kosten.

Dat maakt het huren van een palletstelling vooral aantrekkelijk voor bedrijven die in bepaalde periodes van het jaar behoefte hebben aan meer opslagruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan seizoensbedrijven die in de zomerperiode een kortstondige piek beleven. Huur van magazijnstellingen voor enkele maanden is in dat geval de meest kostenefficiënte oplossing.


Waarom een palletstelling kopen?


Natuurlijk zijn er ook genoeg redenen waarom de koop van palletstellingen voor u interessanter kan zijn. Allereerst valt het in vrijwel alle gevallen voordeliger uit op de lange termijn. Heeft uw magazijn de stellingen niet één seizoen maar het hele jaar door nodig, dan vergt kopen een eenmalige investering die u na een aantal jaar alweer heeft terugverdiend.

Daarbij komt nog een ander voordeel: het kopen van een palletstelling zorgt ervoor dat u gegarandeerd over een nieuw exemplaar beschikt. Dat is bij het huren van een magazijnstelling uiteraard niet het geval. De vraag is dan ook in hoeverre u waarde hecht aan de (optische) nieuwstaat van een stelling.


Palletstellingen huren of kopen: de conclusie


Tot slot is er ook nog de gulden middenweg. Wilt u een palletstelling het hele jaar door gebruiken, maar beschikt u momenteel niet over het budget voor een splinternieuw exemplaar? Dan is een gebruikte palletstelling een uitstekend alternatief, waarmee u doorgaans flink op de kosten kunt besparen.

Welke keuze u ook maakt; bij L.P. Petersen is elke stelling gegarandeerd een veilige keuze. Onze keurmeesters controleren alle magazijnstellingen op regelmatige basis en hierdoor voldoen niet alleen onze nieuwe, maar ook tweedehands palletstellingen aan de strengste kwaliteitscriteria. Twijfelt u nog over kopen of huren? Vraag vrijblijvend ons advies via 0341 - 49 33 36 of mail naar info@lppetersen.nl.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

3 misvattingen die valgevaar vergroten

In hoge magazijnen bestaat altijd het risico op een val. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers zelf vaak laconiek zijn over de risico’s. Aan het management dan ook de taak om de gevaren wél serieus te nemen en maatregelen te implementeren die het valgevaar waar mogelijk minimaliseren. Dat gebeurt niet altijd in voldoende mate, want met name 3 misvattingen zorgen voor onderschatting:

Nieuwe of gebruikte palletstelling kopen?

Heeft u meer opslagruimte nodig in uw magazijn voor grote of zware goederen? Dan is het kopen van extra palletstellingen een zeer efficiënte oplossing. Als u de knoop eenmaal heeft doorgehakt, rest alleen nog de vraag of u kiest voor nieuwe of gebruikte exemplaren. In dit artikel zetten we de voordelen en nadelen van beide opties tegenover elkaar.