Stelling van de week   Stellingen, groot en klein, bij Petersen moet u zijn!

​Grondmarkering voor een veilig loopgebied

In het magazijn lopen medewerkers de hele dag af en aan. Niet alleen gaat dat soms ten koste van het overzicht, maar ook is het lang niet altijd efficiënt én leidt het tot potentieel gevaarlijke situaties. In dezelfde omgeving rijden immers ook voertuigen zoals heftrucks kriskras door elkaar. Duidelijke grondmarkering is daarom noodzakelijk om veilige loopgebieden af te bakenen.

Pionnen als tijdelijke oplossing


Grondmarkering is er in vele soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld pionnen, die makkelijk en snel geplaatst kunnen worden om een bepaalde loop- of rijroute te markeren. Er is alleen één nadeel: aan het eind van de dag is de helft van de pionnen vaak weggerold of omver gereden. Deze oplossing is daarmee tijdelijk van aard en biedt geen optimale veiligheid.

Hoe dat laatste komt? Markering die bij het minste of geringste gedeeltelijk wegvalt, vervult zijn functie niet meer goed. Een heftruckchauffeur die moet afgaan op een onderbroken markering, valt weinig te verwijten als hij per ongeluk van de rijroute afwijkt. Bovendien bieden de pionnen die er wél staan, in dat geval bar weinig bescherming tegen aanrijding


Verf en stickers als grondmarkering


Pionnen zijn dan ook geen veilige permanente oplossing en fungeren in het magazijn hooguit als tijdelijke noodmaatregel. Grondmarkering met een permanenter karakter verdient de voorkeur, zoals bijvoorbeeld het verven van de vloer zodat loopgebieden in het magazijn duidelijk afgebakend zijn.

Beter nog is het gebruik van stickers. Deze zijn doorgaans zelfklevend, makkelijk aan te brengen én weer te verwijderen. Met name dat laatste is een voordeel in een magazijnomgeving die afhankelijk van seizoens- en bedrijfsinvloeden continu verandert. Komen er bijvoorbeeld nieuwe palletstellingen bij? Verplaats dan simpelweg de grondmarkering om het nieuwe loopgebied aan te geven.


Hekwerken voor veilig loopgebied in het magazijn


Stickers zijn weliswaar een permanentere oplossing dan pionnen en een flexibeler grondmarkering dan verf, maar delen ook een vergelijkbaar nadeel: de beschermende functie is minimaal. Geen van deze oplossingen biedt voldoende bescherming als een heftruck onverhoopt toch door de markering heen breekt.

Voor een maximale veiligheid zijn hekwerken dan ook een beter alternatief. Door de hoogte vormen ze niet alleen een duidelijker markering dan verf, stickers en pionnen, maar ook bieden ze zowel personeel als palletstellingen betere bescherming tegen aanrijding. De ideale oplossing als er zekerheid is dat de magazijnplattegrond de eerstkomende jaren niet verandert.

< Terug naar overzicht

Waarom LP Petersen

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topmerken stellingen

100% merk onafhankelijk en vele merken direct uit voorraad leverbaar

Eigen transport en montage

Eigen transport en montage in heel Nederland

Gebruikte, nieuwe en verhuur stellingen

Gebruikte, nieuwe en verhuur van stellingen