Stelling van de week   Bij Petersen altijd de beste opstelling!

Optimale aanvoer van goederen naar uw palletstellingen

In grote magazijnen wordt soms gewerkt met meerdere verdiepingen. Want hoewel het gebruik van palletstellingen al zeer ruimtebesparend is, resulteert een verdiepingsvloer in een verdubbeling van de beschikbare opslagruimte. En dat zonder dure verbouwing! Binnen zo’n complexe magazijnomgeving met meerdere verdiepingen is een optimale aanvoer van goederen echter van groot belang.

Value Added Logistics in een magazijnomgeving


Een aantal activiteiten in het magazijn vereist de aan- en afvoer van veel goederen. Deze activiteiten worden ook wel Value Added Logistics genoemd, een term die in de praktijk veelvuldig wordt afgekort tot VAL. VAL-werkzaamheden leiden vaak tot drukke goederenstromen in beperkte ruimtes, wat leidt tot een hogere werk- en tijdsdruk.

Een optimale aan- en afvoer van goederen is in die situaties cruciaal om arbeidsprocessen efficiënt te laten verlopen. De enige manier om dit te bereiken is door middel van een heldere structurering en duidelijke richtlijnen voor medewerkers. Het duidelijk aangeven van afzetlocaties en afbakenen van het werkgebied zijn een vereiste voor een hoge doorloopsnelheid en veiligheid.


VAL-werkzaamheden op begane grond magazijn


In een magazijn met hoge palletstellingen wordt vaak gewerkt op de begane grond. De meeste VAL-activiteiten vinden in zo’n omgeving plaats na het orderverzamelproces, waardoor gewerkt moet worden binnen krappe deadlines. Het vinden van een goede balans tussen flexibiliteit enerzijds en structurering anderzijds vormt hierbij een grote uitdaging.

De beste methode om structuur te creëren in deze hectische en snel veranderende omgeving, is door het vaststellen van afzonderlijke afzetposities voor pallets die nog verwerkt moeten worden. Op deze manier ontstaat er een duidelijke lijn in de goederenstromen en weten medewerkers na verloop van tijd exact wat er van ze verwacht wordt.


VAL-werkzaamheden op eerste verdieping magazijn


Wanneer er in een magazijn niet wordt gewerkt met palletstellingen, is er vaker sprake van een extra verdiepingsvloer. Andere magazijnstellingen nemen immers minder ruimte in de hoogte in beslag en passen hierdoor prima onder de extra vloer. VAL-activiteiten lenen zich prima voor de eerste verdieping, omdat er relatief weinig ruimte in de hoogte nodig is.

De beste methode voor VAL-werkzaamheden op een verdiepingsvloer is door de goederen hier af te zetten. Het afbakenen van de afzetposities is noodzakelijk om veilige werkprocessen te garanderen en meer structuur aan te brengen in de goederenstroom. Op deze manier kan de efficiëntie van arbeidsprocessen significant worden verhoogd.

< Terug naar overzicht

Waarom LP Petersen

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topmerken stellingen

100% merk onafhankelijk en vele merken direct uit voorraad leverbaar

Eigen transport en montage

Eigen transport en montage in heel Nederland

Gebruikte, nieuwe en verhuur stellingen

Gebruikte, nieuwe en verhuur van stellingen