Stelling van de week   Bij Petersen altijd de beste opstelling!

​Reparatie van uw magazijnstelling: voorkomen is beter dan genezen

Is uw magazijnstelling beschadigd of vertoont deze andere gebreken? De ervaren monteurs van L.P. Petersen voeren graag een vakkundige reparatie voor u uit. Maar beter nog dan het laten uitvoeren van een reparatie, is het voorkomen ervan. Met regelmatig onderhoud en periodieke magazijninspecties zorgt u ervoor dat uw stellingen altijd in optimale conditie blijven.

Blijf uw magazijnstellingen controleren en onderhouden


Magazijnstellingen spelen een cruciale rol in de werkprocessen binnen een magazijn. Bedrijven besteden er daarom bij aanschaf de nodige aandacht aan en kiezen bij voorkeur voor stellingen van hoogwaardige kwaliteit. Na verloop van tijd verslapt die aandacht echter. De stellingen functioneren immers goed en er is geen aanleiding om te denken dat dit in de nabije toekomst zal veranderen.

Hierin schuilt echter het gevaar. Net als elk ander object, is een magazijnstelling namelijk niet ongevoelig voor slijtage of beschadiging. Roestvorming, aanrijdschade en doorgebogen staanders: het zijn allemaal voorbeelden van factoren die vroeg of laat een rol gaan spelen. Hoe langer u de situatie op zijn beloop laat, hoe groter de kans op een ongeluk.


Duidelijke afspraken en maatregelen noodzakelijk


Niet alleen de stellingen zelf, maar ook de processen daaromheen blijken in veel gevallen voor verbetering vatbaar. Zo plaatsen medewerkers al snel meer gewicht op de stellingen dan toegestaan, wanneer er geen duidelijke richtlijnen zijn afgesproken. Hierdoor neemt het risico op instorten toe. Ook een incorrecte montage, constructie of verankering zorgen voor een verhoogd instortgevaar.

Heldere afspraken en doordachte maatregelen zijn dan ook essentieel om een veilige werkomgeving te creëren voor medewerkers. Hiermee voorkomt u dat goederen uit de magazijnstellingen vallen en minimaliseert u aanrijdgevaar waar mogelijk. De specialisten van L.P. Petersen adviseren u graag over de optimale maatregelen in uw specifieke situatie.


Periodieke magazijninspectie geeft u zekerheid


Sinds er in 1998 een nieuwe regelgeving rondom staalconstructies zoals magazijnstellingen in werking is getreden, is de staat van stellingen in veel magazijnen al flink verbeterd. Toch treffen de magazijnkeurmeesters van L.P. Petersen in menig magazijn nog altijd schade en corrosie aan. Zaken die met regulier onderhoud voorkomen hadden kunnen worden.

Een periodieke magazijninspectie is dan ook absoluut aan te raden als u zekerheid wilt over de staat van uw magazijnstellingen. L.P. Petersen controleert onafhankelijk volgens NEN-normen en beschikt over alle benodigde certificaten. 

En treffen onze specialisten dan toch onvolkomenheden aan in uw magazijn? Dan kunnen wij deze direct voor u oplossen met een snelle reparatie. Neem voor meer informatie contact op via 0341 - 49 33 36 of mail ons op info@lppetersen.nl.

< Terug naar overzicht

Waarom LP Petersen

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topmerken stellingen

100% merk onafhankelijk en vele merken direct uit voorraad leverbaar

Eigen transport en montage

Eigen transport en montage in heel Nederland

Gebruikte, nieuwe en verhuur stellingen

Gebruikte, nieuwe en verhuur van stellingen