Ga naar content

Stellingen nieuw of gebruikt? L.P. Petersen biedt een passende oplossing

Tegenwoordig komt blockchain technologie dagelijks in het nieuws. Bekend is vooral de bitcoin, de digitale munteenheid die wordt gezien als het grootste succes van de techniek. In de praktijk is blockchain echter voor veel meer bedoeld dan betaalverkeer alleen. De mogelijke toepassingen voor het optimaliseren van de supply chain zijn bijvoorbeeld legio.

Blockchain ontketent revolutie in logistiek


Experts verwachten dat de blockchain een nog grotere disruptie in de logistieke wereld zal veroorzaken dan de bitcoin nu al gedaan heeft in de financiële sector. Supply chains hebben dagelijks te maken met een overvloed aan transacties, en laat blockchain technologie nu net gespecialiseerd zijn in het op efficiënte wijze afhandelen hiervan.

De blockchain zorgt ervoor dat al deze grote hoeveelheden data onbeperkt, gecontroleerd en versleuteld kunnen worden aangeboden en voorkomt hiermee veel onnodige vertraging. Het gehele transactieproces verloopt geautomatiseerd, snel en is nauwelijks nog gevoelig voor menselijke fouten of fraude.

Gedeelde data actueel beschikbaar


Nederland is een van de landen waar blockchain technologie met open armen wordt verwelkomd. Blockchaingerelateerde start-ups schieten in ons land als paddenstoelen uit de grond en in de landelijke media verschijnen regelmatig nieuwsberichten over de materie. Ook Nederlandse bedrijven ontdekken nu de potentie van deze relatief onontgonnen markt.

Met name ondernemingen in de logistieke sector volgen de ontwikkelingen nauwgezet. Zij kunnen de blockchain gebruiken als ledger (een soort grootboek), waarin alle betrokken partners samen informatie over transacties vastleggen. Hierdoor komt data uit afzonderlijke databases actueel beschikbaar en kan deze ook niet meer worden gewijzigd.

Het hele leveringsproces volledig in kaart


Een sterk punt van blockchain is de beveiliging ervan. Hoewel de data actueel beschikbaar komt, staat in smart contracts duidelijk vastgelegd wie van de gegevens gebruik mogen maken. Dat betekent dat elke partij volledig eigenaar blijft van zijn eigen data. Onderling wisselen partners sleutels uit om relevante gegevens op te kunnen vragen.

Hierdoor maakt blockchain technologie het hele aanleveringsproces in de logistieke keten inzichtelijk. Van de voortgang van de zending onderweg tot eventuele problemen bij de opslag in het magazijn; de informatie is altijd actueel én betrouwbaar. Kenners verwachten dan ook dat de toepassing van blockchain, net als robots en drones met RFID, niet meer weg te denken zal zijn uit het magazijn van de nabije toekomst. 
Stellingen voor uw magazijn of werkplaats koopt u zowel nieuw als gebruikt bij L.P. Petersen B.V.. 
Wij verkopen stellingen, zoals legbordstellingen, grootvakstellingen, draagarmstellingen en bandenstellingen, in diverse merken en maten. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van stellingen, hebben wij voor elke klant een passende oplossing!


Gebruikte stellingen
 

L.P. Petersen B.V. heeft een groot assortiment nieuwe en gebruikte stellingen. Met gebruikte stellingen bespaart u op de aanschafprijs. De stellingen kunnen soms gebruikersschade hebben. Ondanks de schade zijn de stellingen nog in een prima staat. Wij verkopen alleen stellingen die aan alle wettelijke veiligheidseisen voldoen.

Nieuwe en gebruikte stellingen voor magazijn of werkplaats:


Stellingen huren
 

Indien u een magazijn of werkplaats tijdelijk in gebruik hebt of huurt, kunnen wij ons voorstellen dat u niet speciaal op maat gekochte stellingen wilt aanschaffen. U hebt bij L.P. Petersen B.V. de mogelijkheid stellingen te huren. Of u nu voor een paar weken de stellingen wilt gebruiken of voor een heel jaar, u spreekt met ons een termijn af die bij u past! Na de huurperiode levert u de stellingen weer bij ons in of komen wij de stellingen ophalen.


Stellingen kopen
 

Stellingen zijn heel eenvoudige te bestellen. Op onze website vindt u alle merken die wij verkopen. Staat het merk waarnaar u op zoek bent er niet tussen? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat u de stelling krijgt die wilt hebben. Geef aan één van onze adviseurs door: de afmetingen van de ruimte, de producten die op de stellingen komen te liggen, eventueel het merk van de stellingen en het budget. Wij zorgen dat de stelling(en) op maat bij u worden afgeleverd. U hebt nergens omkijken naar!
 
Voor meer informatie of vragen neem contact met ons op!
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Combineer uw magazijnstellingen met tussenvloeren

In uw magazijn streeft u naar de maximaal haalbare hoeveelheid opslagruimte. U investeert daarom in palletstellingen die het beschikbare vloeroppervlak zo optimaal mogelijk benutten en ontwikkelt een optimaal verkeersplan om de hoogste efficiëntie te behalen. Wilt u echter een extra stap zetten in het vergroten van de opslagruimte: dan mist er nog één ingrediënt: de tussenvloer.

Een goede beveiliging in het magazijn

In meerdere artikelen hebben we het gehad over de veiligheid in het magazijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de beveiliging ervan? Ook dit is een aspect dat van belang is om de veiligheid van personeel en materieel te borgen en schade aan magazijnstellingen en trucks te voorkomen. Hieronder schetsen we een aantal beveiligingsrichtlijnen die in elke magazijnomgeving van belang zijn.