Stelling van de week   Bij Petersen altijd de beste opstelling!

​Waarom een magazijntrap bij mijn magazijnstellingen gebruiken?

Werken in een magazijn is soms niet geheel zonder risico. Zeker niet als een organisatie niet over een solide veiligheidsplan beschikt of medewerkers niet de juiste materialen biedt om gevaarlijke situaties te voorkomen. Een voorbeeld hiervan zijn medewerkers die op wankele ladders aan het werk zijn bij hoge magazijnstellingen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing in de vorm van speciale magazijntrappen.

De voordelen van magazijntrappen


Magazijntrappen staan ook wel bekend als veiligheidstrappen en onderscheiden zich door hun unieke constructie. Daar waar een gewone ladder tegen een object geplaatst wordt en daarmee zo stevig is als de zwakste schakel in de keten, is een magazijntrap een volledig op zichzelf staande constructie. Hierdoor is een stabiele positie te allen tijde gegarandeerd voor de gebruiker.

Een magazijntrap biedt echter nog meer voordelen. Zo beschikt zo’n trap in tegenstelling tot een ladder over handige (zwenk)wielen, waardoor de trap voor medewerkers eenvoudig te verplaatsen is. Dit is goed vanuit ergonomisch oogpunt, omdat het personeel veel onnodig sjouwen in een belastende positie kan besparen.

Een derde voordeel van een magazijntrap is dat de gebruiker altijd één hand vrijhoudt bij het beklimmen of afdalen. Sommige magazijntrappen beschikken aan de bovenkant zelfs over een stabiel platform, waar de magazijnmedewerker veilig op kan werken terwijl hij beide handen vrij heeft. Zeker bij hoge objecten zoals palletstellingen biedt zo’n trap met platform veel meerwaarde.


Welke magazijntrap moet ik kiezen?


Magazijntrappen kunnen door personeel worden benut voor een diversiteit van werkzaamheden. Voor de hand ligt natuurlijk het picken van orders rondom magazijnstellingen zoals palletstellingen. Ook het verzamelen van materialen en gereedschap en het inventariseren van de voorraad is een stuk makkelijker en veiliger als er een magazijntrap wordt gebruikt.  

In sommige gevallen vergroot een magazijntrap zelfs de beschikbare magazijnruimte door medewerkers toegang te bieden tot plekken die voorheen niet veilig toegankelijk waren. Omdat elke vierkante meter magazijnruimte zeker in het piekseizoen is meegenomen, is dit een uitstekende oplossing voor organisaties die telkens nét even ruimte tekort komen.

Afhankelijk van uw specifieke behoefte in het magazijn kunt u een trap kiezen die hier op aansluit. Zo zijn er speciale orderpickingtrappen (vaak met stabiel platform om op te werken bij bijvoorbeeld een palletstelling), varianten met hefplateau (voor het omhoog heffen van zware goederen) en speciale ladders naar entresolvloeren of vlieringen. Zo is er voor u altijd de juiste magazijntrap.

< Terug naar overzicht

Waarom LP Petersen

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topmerken stellingen

100% merk onafhankelijk en vele merken direct uit voorraad leverbaar

Eigen transport en montage

Eigen transport en montage in heel Nederland

Gebruikte, nieuwe en verhuur stellingen

Gebruikte, nieuwe en verhuur van stellingen