Ga naar content

3 tips die handig zijn bij het kopen van een palletstelling

 Gebruikte palletstelling

Heeft u palletstellingen nodig voor uw magazijn? Dan bent u waarschijnlijk geneigd om deze zo snel mogelijk aan te schaffen, zodat de werkprocessen geen onnodige vertraging oplopen. Voordat u daadwerkelijk de portemonnee trekt, adviseren wij u een aantal zorgvuldige afwegingen te maken.

We geven u 3 tips die handig zijn bij het kopen van een palletstelling. 

Tip 1: Kies ruim voldoende draagvermogen


Palletstellingen zijn er in vele soorten en maten. Van belang is dat een stelling niet alleen genoeg ruimte biedt om grote pallets goederen op te slaan, maar ook dat het draagvermogen ruim voldoende is om nu en in de toekomst niet in de problemen te komen. 

Er zijn een aantal merken palletstellingen die uitblinken op het gebied van draagvermogen en levensduur. Voorbeelden hiervan zijn Nedcon, Redirack, Polypal en Dexion. Zelfs de gebruikte palletstellingen van deze fabrikanten bieden een hogere kwaliteit dan nieuwe stellingen van de concurrentie. Naast dat een gebruikte palletstelling van deze merken minimaal 30% goedkoper is dan nieuwe, is dus ook de kwaliteit een reden om hiervoor te kiezen.


Tip 2: Anticipeer op de toekomst


Het is belangrijk om bij de aanschaf van palletstellingen rekening te houden met een veranderende magazijnomgeving. Kies daarom bij voorkeur voor een stelling die multi-inzetbaar of op meerdere manieren in de ruimte te plaatsen is. Ook een meerwaarde is een stelling die een zo hoog mogelijke ruimte tot het magazijnplafond benut. Zo kunt u de opslagcapaciteit in uw magazijn altijd uitbreiden, zonder hiervoor extra vloeroppervlak vrij te maken.


Tip 3: Heeft u seizoenspieken? Dan is huren mogelijk slimmer


In sommige sectoren zijn veranderingen in de magazijnruimte al op voorhand te voorspellen, waardoor u bijvoorbeeld weet dat u in de zomerperiode extra palletstellingen nodig heeft. Duurt het piekseizoen niet zo lang, dan kan het verstandig zijn om palletstellingen te huren in plaats van te kopen. Belangrijk is om uit te rekenen wat in uw situatie de meest kostenefficiënte keuze is.

Ook voor het huren van stellingen kunt u bij ons terecht.

 

Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Pushback palletstelling: voordelen en tips

Slaat u grote pallets met zware goederen op in uw magazijn en werkt u het liefst volgens de LIFO-methode (Last In First Out)? Dan is de pushback stelling een type palletstelling dat u ongetwijfeld zal bevallen. In dit artikel vertellen wij over de voordelen van dit type magazijnstelling en de aspecten waarmee u zoal rekening moet houden.

De voordelen van door- en inrijstellingen

Slaat u een grote hoeveelheid aan zware en gelijksoortige artikelen op in uw magazijn? Dan is het gebruik van door- en inrijstellingen wellicht praktischer dan dat van palletstellingen. Door- en inrijstellingen bieden namelijk diverse unieke voordelen, die we in dit artikel uitgebreid zullen bespreken.