Ga naar content

Magazijnstelling keuren, wel zo veilig

Het is van belang om magazijnstellingen te keuren om de veiligheid in uw magazijn te waarborgen.

Magazijnstellingen keuren wordt door veel bedrijven onderschat. Een veilig en betrouwbaar magazijn is uiterst belangrijk om met een goed gevoel te werken.

Een veilig magazijn is een magazijn dat gekeurd is door gecertificeerde keurmeesters. L.P. Petersen pakt de inspectie en keuring periodiek op. Tijdens deze inspectie maken wij notities welke aandachtspunten er zijn. Bijvoorbeeld: Het onderste deel van de staanders van magazijnstellingen dragen vaak tot 80 procent van het totale gewicht. Als deze te veel beschadigd raken, kan dat vervelende situaties tot gevolg hebben.

Waarom stelling keuren bij L.P. Petersen?

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topaanbod van gebruikte en nieuwe stellingen
Vrijwel alles direct uit voorraad leverbaar
Eigen transport en montage in heel Nederland

Weten wat een magazijnstelling keuring voor u kost?

Binnen 24 uur ontvangt u van ons een vrijblijvende prijsopgave.

Magazijnstelling keuren door gecertificeerde keurmeester

Als reactie op de vaak onveilige magazijnstellingen, is een jaarlijke controle van uw magazijninrichting door de Arbo wetgeving verplicht gesteld. Deze keuring kan L.P. Petersen voor u uitvoeren. Onze keurmeesters, met ruim 25 jaar ervaring, zijn hier speciaal voor opgeleid en allemaal in het bezit van een keurmeestercertificaat.

De keurmeester zal uw magazijnstelling keuren op vervorming van staanders, liggers, schoringen, legborden en draagarmen. Tevens controleren zij of alle stelling onderdelen aanwezig zijn EN of deze op een juiste manier gemonteerd zijn. Daarnaast zullen ze ook kijken of er niet op bepaalde plaatsen sprake is van te zware belasting, of, dat het gewicht op de juiste manier is verdeeld. Deze keuring voldoet aan de Nederlandse en Europese norm NEN-EN 15635.

Nog altijd voorzichtigheid geboden!

Uw magazijninrichting laten keuren is een momentopname en dus geen garantie dat er niets meer kan gebeuren, maar het zal er zeker toe bijdragen dat sommige ongevallen worden voorkomen. Daarnaast laat u met een dergelijke keuring zien dat u begaan bent met de veiligheid bij u op de werkvloer en dat u het nodige onderneemt om een veilige werkomgeving te creëren!