Ga naar content

Magazijninspecties

Een veilig magazijn is niet alleen vereist, het mag ook niet onderschat worden binnen het bedrijf. Jaarlijkse magazijninspectie is daarom leven ingeblazen. Behalve dat veilig werken een prettig gevoel oplevert, verhoogt het ook de arbeidsproductiviteit. Een magazijn dat voldoet aan de veiligheidseisen zorgt voor

  • Een optimaal ingericht magazijn
  • Hogere arbeidsproductiviteit
  • Minder ongelukken en oponthoud

Weten wat een magazijninspectie voor u kost?

Wij streven er naar u binnen 24 uur een vrijblijvende prijsopgave toe te zenden.

Deze gebruikte legbordstelling is geleverd door Petersen Magazijnstellingen

Waarom een magazijninspectie

Veiligheid op de werkvloer mag nooit onderschat worden. Zeker niet in opslagruimtes met grote magazijnstellingen. Een magazijninspectie laat u dus uitvoeren om:

  • De staat van uw stellingen te controleren en keuren
  • De veiligheid van uw collega’s te waarborgen

Bovendien is een jaarlijkse magazijninspectie verplicht volgens de ARBO wetgeving. Inspectie dient volgens Nederlandse en Europese normen (NEN-EN) uitgevoerd te worden en de staat van uw magazijnstellingen dienen aan deze eisen te voldoen.

L.P. Petersen voert magazijninspecties uit voor iedere bedrijf dat beschikt over een opslagruimte. Doordat wij merkonafhankelijk zijn en geen binding hebben met fabrikanten, zijn wij 100% objectief.

Voorkom onveilige situaties

Wist u dat het onderste deel van de stelling staanders tot 80% van het totale gewicht dragen? Als deze te veel en te lang belasting dragen, ontstaan beschadigingen. Een geboden staander kan het gevolg zijn. Indien u deze signalen niet te weten komt, kunnen onveilige en kostbare situaties ontstaan.

Tijdens een magazijninspectie letten de ervaren keurmeesters van L.P. Petersen op de kwaliteit van de stellingen, de stabiliteit, beschadigingen en eventuele signalen van zwakke punten. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Laat uw magazijn inspecteren door L.P. Petersen

Om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen, moet u minimaal jaarlijks het magazijn laten inspecteren en keuren. Natuurlijk blijft een inspectie een moment opname en biedt het geen volledige garantie. Het geeft u echter wel zekerheid dat u het nodige onderneemt om een veilige werkomgeving te creëren.

Kies voor L.P. Petersen: wij hebben geen contracten met merken en leveranciers. Hierdoor werken wij 100% onafhankelijk en zijn wij volledig objectief.

Reparatie vereist na inspectie?

Na het inspecteren van het magazijn, stellen we een duidelijk rapport op. Komt een van onze keurmeesters een aandachtspunt tegen? Dan is het noodzakelijk om de nodige acties te ondernemen.

Om de goede staat van uw magazijnstelling te behouden of te herstellen, kan reparatie vereist zijn. Ook hiervoor kunt u L.P. Petersen inschakelen. Wij beschikken over een ervaren en deskundige monteurs, die direct reparaties kunnen uitvoeren. Neem vrijblijvend contact met ons op!