Stelling van de week   Bij Petersen altijd de beste opstelling!

Nieuws

16 juni 2018

Hoe hoog zijn mijn voorraadkosten?

Veel bedrijven zijn genoodzaakt voorraad te houden in een magazijn. Efficiënt voorraadbeheer en de juiste tools zoals goede palletstellingen zijn in dat kader geen overbodige luxe. Maar wat zijn de periodieke voorraadkosten nu eigenlijk en hoe kun je deze zo laag mogelijk houden? In dit artikel vertellen we precies waar je op moet letten.

Lees verder >

6 juni 2018

​Waarom lean manufacturing in het magazijn?

Er zijn allerlei manieren en methoden om een werkomgeving of magazijn in te richten. Eerder bespraken wij al eens de 5S-methode, die de nadruk legt op 5 fases voor een betere ordening van voorwerpen zoals pallets in een palletstelling. Een goed alternatief is de lean-methode, die ook wel bekend staat als lean manufacturing.

Lees verder >

1 juni 2018

​Grondmarkering voor een veilig loopgebied

In het magazijn lopen medewerkers de hele dag af en aan. Niet alleen gaat dat soms ten koste van het overzicht, maar ook is het lang niet altijd efficiënt én leidt het tot potentieel gevaarlijke situaties. In dezelfde omgeving rijden immers ook voertuigen zoals heftrucks kriskras door elkaar. Duidelijke grondmarkering is daarom noodzakelijk om veilige loopgebieden af te bakenen.

Lees verder >

24 mEi 2018

​3 misvattingen die valgevaar vergroten

In hoge magazijnen bestaat altijd het risico op een val. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers zelf vaak laconiek zijn over de risico’s. Aan het management dan ook de taak om de gevaren wél serieus te nemen en maatregelen te implementeren die het valgevaar waar mogelijk minimaliseren. Dat gebeurt niet altijd in voldoende mate, want met name 3 misvattingen zorgen voor onderschatting:

Lees verder >
Buitenbrinkweg 21 Ermelo, 3853 LT
0341493336