Ga naar content

3 regels bij het kopen van een palletstelling

Heb jij palletstellingen nodig voor je magazijn? Dan ben je waarschijnlijk geneigd om deze zo snel mogelijk aan te schaffen zodat je werkprocessen geen onnodige vertraging oplopen. Voordat je daadwerkelijk de portemonnee trekt, adviseren wij je een aantal zorgvuldige afwegingen te maken. Dit zijn onze regels voor het kopen van een palletstelling:

Kies altijd voor kwaliteit


Palletstellingen zijn er in vele soorten en maten. Van belang is dat een stelling niet alleen genoeg ruimte biedt om grote pallets goederen op te slaan, maar ook dat het draagvermogen ruim voldoende is om niet in de problemen te komen bij de opslag van zware producten. Verwacht je deze op te slaan? Dan zijn magazijnstellingen met een hoge belastbaarheid een absolute must.

Er zijn een aantal merken stellingen die uitblinken op het gebied van draagvermogen en levensduur. Goede voorbeelden hiervan zijn Nedcon, Redirack, Polypal en Dexion. Zelfs de gebruikte palletstellingen van deze fabrikanten bieden doorgaans een hogere kwaliteit dan nieuwe stellingen van de concurrentie. In geval van een beperkt budget vormen deze gebruikte stellingen dan ook een uitstekende keuze.


Anticipeer op de toekomst


De werkomstandigheden in een magazijn kunnen bijzonder veranderlijk zijn. Vreemd is dat niet, want veel hangt af van marktschommelingen en de koers van de organisatie. Groeit het bedrijf fors? Dan ontstaat er in de magazijnomgeving al snel ruimtegebrek door de snelle toename van het aantal palletstellingen. De vraag is dan: kies je voor een reorganisatie, uitbouw of verhuizing?

Het is in elk geval zaak om bij de aanschaf van palletstellingen rekening te houden met een veranderende magazijnomgeving. Kies bijvoorbeeld voor een stelling die multi-inzetbaar of op meerdere manieren in de ruimte te plaatsen is. Ook een meerwaarde vormt een stelling die een zo hoog mogelijke ruimte tot het magazijnplafond benut. Zo kun je de opslagcapaciteit in je magazijn altijd uitbreiden, zonder hiervoor extra vloeroppervlak vrij te maken.


Speel in op veranderende omstandigheden


Soms kun je veranderingen in de magazijnruimte al op voorhand voorspellen. In sommige sectoren is bijvoorbeeld traditioneel sprake van een piekseizoen, waardoor je weet dat je in bijvoorbeeld de zomerperiode flink wat extra palletstellingen nodig hebt. In het magazijn moet je hiervoor in de overige seizoenen dan alvast ruimte vrijhouden.

Duurt het piekseizoen zeer kort, dan kan het verstandig zijn om palletstellingen te huren in plaats van te kopen. Bij L.P. Petersen bieden we daartoe uiteenlopende opties. Belangrijk is om goed uit te rekenen wat in jouw specifieke situatie de meest kostenefficiënte keuze is. Op lange termijn geldt in veel gevallen dat koop de meest voordelige optie is.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Hogere magazijnveiligheid is hogere efficiƫntie

Zoals in alle takken van het bedrijfsleven, draait het in een magazijn om efficiëntie en kostenbesparing. Maar anders dan in andere werkvelden, speelt veiligheid ook een belangrijke rol. Gelukkig hoeven efficiëntie en magazijnveiligheid elkaar echter niet te bijten. Sterker nog: een hogere veiligheid betekent vaak ook een hogere efficiëntie. Hieronder sommen we 3 redenen daarvoor op.

Draagarmstellingen: ideaal voor opslag langgoed

Draagarmstellingen behoren tot de meest flexibele magazijnstellingen en zijn bij uitstek geschikt voor de opslag van langgoed. Dat is de reden waarom veel bedrijven in hun magazijn tegenwoordig voor een draagarmstelling kiezen. Maar hoe kunt u het beste met dit type magazijnstelling werken en waar moet u rekening mee houden? We vertellen het in dit artikel.