Ga naar content

Gebruikte grootvakstelling voor maximale opslagruimte

Veel bedrijven bewaren grote en zware goederen in hun magazijn. Deze spullen moeten vaak snel bereikbaar zijn, zodat medewerkers ze eenvoudig kunnen verplaatsen. De stellingen voor opslag dienen dus aan de nodige eisen te voldoen. Het ideale type stelling is in dit geval de gebruikte grootvakstelling, die een maximale opslagruimte combineert met een groot gebruiksgemak. En dat tegen een hele voordelige prijs!

Grootvakstelling gebruikt: wat zijn de voordelen?
 

De grootvakstelling is een zeer veelzijdige magazijnstelling die uit meerdere grote vakken bestaat. Hierdoor is er meer dan voldoende ruimte voor de opslag van zelfs de meest grote producten. Omdat ook het gewicht van deze goederen vaak hoog ligt, beschikken grootvakstellingen in veel gevallen over een uitermate groot draagvermogen. Zo bezwijkt de stelling niet onder het gewicht en komt de veiligheid nooit in het geding.

Een groot voordeel van dit type magazijnstelling is het vloeroppervlak dat ermee wordt bespaard, want in een magazijn is elke vierkante meter winst over het algemeen mooi meegenomen. Een gebruikte grootvakstelling zit qua formaat tussen een legbordstelling en een palletstelling in en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Daarnaast is de stelling eenvoudig te monteren en uit te breiden met meerdere verdiepingen.

Een pluspunt dat zeker niet onbenoemd mag blijven is de lange levensduur. De gebruikte grootvakstellingen bij L.P. Petersen zijn geproduceerd door gerenommeerde fabrikanten zoals Hovuma, Standard, Jungheinrich en Polypal. Deze merken staan garant voor absolute topkwaliteit en verzekeren u van een robuuste stelling met verzinkte staanders en dragers. Ook op het gebied van onderhoud heeft u er hierdoor vrijwel geen omkijken naar.


Gebruikte breedvakstelling kopen tegen lage kosten
 

Een grootvakstelling wordt ook wel een breedvakstelling genoemd en is een zeer kostenefficiënte oplossing voor veel magazijnen. De ruimtebesparende eigenschappen zorgen ervoor dat dat er per vierkante meter vloeroppervlak meer producten kunnen worden opgeslagen, waardoor de totale opslagkosten dalen.

Gebruikte grootvakstellingen zijn zelfs een nóg voordeliger optie, omdat deze alle voordelen van een nieuw exemplaar koppelen aan een zeer lage prijs. Het feit dat de stelling al eens eerder is gebruikt vormt bijna geen nadeel, omdat de lange levensduur en grote stevigheid van de materialen ervoor zorgen dat een tweedehands grootvakstelling bijna niet van nieuw valt te onderscheiden.

L.P. Petersen beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in zowel nieuwe als gebruikte grootvakstellingen. Wij adviseren u graag op onafhankelijke wijze over de best mogelijke magazijninrichting voor de opslag van zware of grote goederen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Mail ons dan op info@lppetersen.nl of bel naar 0341 - 49 33 36.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Onderzoek naar nieuw verhuurmodel magazijnruimte

De enorme impact van Airbnb op de hotelbranche is wereldwijd bekend. Ook binnen andere branches, zoals de warehousing en logistieke dienstverlening, kan een dergelijk principe worden toegepast. Dit stellen studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Momenteel onderzoeken zij de behoefte aan een nieuw verhuurmodel voor flexibele opslagruimtes zoals magazijnen.

Verrijdbare palletstellingen voor meer opslagcapaciteit

In een relatief klein magazijn is het soms lastig om alle inkomende goederen op te slaan. Het verhogen van de opslagdichtheid is in dat geval de enige manier om de opslagcapaciteit uit te breiden. Het gebruik van verrijdbare palletstellingen is hiervoor bij uitstek geschikt. Deze magazijnstellingen creëren meer gangpadruimte, maar brengen op het gebied van veiligheid een aantal uitdagingen met zich mee.