Ga naar content

Grootvakstellingen voor opslag losse goederen

Het is een veelvoorkomend probleem in grote magazijnen: medewerkers en heftrucks die elkaar kruisen in de buurt van de laaddocks. De medewerkers houden zich vaak bezig met losse goederen, terwijl de heftrucks grote pallets vervoeren. Een combinatie van aparte locaties voor losse goederen en een slimme inzet van grootvakstellingen helpt om deze situatie eenvoudig te verbeteren.

Veel verkeer in relatief klein magazijngebied


Hoewel palletstellingen het beeld bepalen in menig magazijn, zijn het niet alleen pallets die via de laaddocks binnenkomen. Regelmatig wordt er ook gewerkt met losse goederen. Die artikelen worden los getransporteerd omdat ze bijvoorbeeld afwijkende afmetingen hebben, niet op een pallet passen of simpelweg te geïndividualiseerd zijn om in groten getale geproduceerd te worden.

Omdat deze losse goederen variëren in formaat en vaak op wisselende momenten binnenkomen, wordt er niet altijd stellingruimte voor vrijgehouden. De producten worden hierdoor niet in eigen magazijnstellingen gelegd, maar op de expeditieafdeling met stapels andere goederen die in sommige gevallen met de hand worden verwerkt. Hierdoor ontstaat er veel verkeer in een relatief klein gebied in het magazijn.


Meer vloeroppervlak en rijruimte door inzet grootvakstelling


Een druk verkeer van heftrucks en medewerkers die elkaar kruisen, is niet optimaal voor een maximale arbeidsproductiviteit. Zeker na een grote zending van losse goederen, kan de expeditievloer voor een groot deel in beslag worden genomen door alle artikelen die er liggen. De beschikbare rijpaden en manoeuvreerruimte voor heftrucks wordt dan tot een minimum beperkt.

Een betere optie is daarom om in dit gebied magazijnstellingen te plaatsen en dan in het bijzonder grootvakstellingen. Dit zorgt ervoor dat alle losse goederen op overzichtelijker wijze worden ingedeeld, sneller zijn terug te vinden en dat er effectief meer vloeroppervlak op de expeditieafdeling berijdbaar blijft voor heftrucks. 


Meer opslagruimte op de expeditieafdeling


Grootvakstellingen bieden een aantal specifieke voordelen in vergelijking met andere magazijnstellingen. Het ruimtebesparende ontwerp zorgt voor een maximale opslagruimte per vierkante meter vloeroppervlak en de brede vakken bieden voldoende plaats voor producten met forse of afwijkende afmetingen.

Bij L.P. Petersen heeft u de keuze uit zowel nieuwe als gebruikte grootvakstellingen. Wilt u meer weten over onze magazijnstellingen of heeft u een vraag over een bepaald type stelling? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op via 0341 - 49 33 36 of info@lppetersen.nl.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Hoe richt ik mijn magazijn efficiƫnter in?

Een hogere arbeidsproductiviteit en efficiëntie zijn voorname doelstellingen in vrijwel elk magazijn. Toch is er een factor die vaak over het hoofd wordt gezien, maar misschien wel het belangrijkst is: de magazijninrichting. Een optimale inrichting zorgt ervoor dat werkprocessen sneller verlopen en zowel de ergonomie als veiligheid verbeteren. Hieronder 5 tips voor een optimale magazijninrichting:

Internet of Things verovert magazijnen

Internet of Things staat bekend om zijn slimme toepassingen voor de gehele supply chain. Ook activiteiten op het gebied van orderverwerking en opslag worden hierdoor een stuk efficiënter. Verouderde magazijncontrolsystemen worden vervangen door nieuwe varianten met hypermoderne sensoren, verbeterde connectiviteit en hogere intelligentie.