Ga naar content

Hoe flexibel is een palletstelling?

De palletstelling is een ware klassieker onder de magazijnstellingen. Dit type stelling is in talloze magazijnen te bewonderen en dat heeft een simpele reden: veel grote en zware goederen worden nu eenmaal op pallets getransporteerd. Maar hoe flexibel zijn palletstellingen nu eigenlijk? Wij gaan er in dit artikel nader op in.

Werken in de hoogte voor meer opslagruimte


De palletstelling is speciaal ontworpen voor de opslag van pallets met grote aantallen losse goederen. Het ontwerp van de magazijnstelling is er onder meer op gericht zoveel mogelijk ruimte te besparen en de maximale vloeroppervlakte te benutten. Zeker in relatief kleine magazijnruimtes kunnen ruimtebesparende maatregelen een groot verschil maken.

De constructie van palletstellingen zorgt ervoor dat op elke verdieping ruimte is voor de opslag van meerdere pallets tussen twee staanders. Hierdoor gaat de hoogte van de gemiddelde palletstelling al snel richting de 10 meter. Op deze manier kunnen er grote hoeveelheden goederen worden opgeslagen, waar in een vakstelling geen ruimte voor zou zijn geweest.


Palletstellingen in smalle gangen


Het gebruik van palletstellingen wordt vaak gecombineerd met smalle gangen in de magazijninrichting. Door heftrucks toe te passen die geschikt zijn voor deze gangen, kunnen goederen in de magazijnstelling ook in lengterichting worden uit- of ingeslagen. Dit vermindert de gangbreedte over het algemeen flink, soms tot wel bijna anderhalve meter.

De verminderde gangbreedte betekent aanzienlijk meer beschikbaar vloeroppervlak voor palletstellingen en hierdoor dus flink meer opslagruimte. Omdat de stellingen op vrijwel elke willekeurige locatie in het magazijn kunnen staan, neemt de flexibiliteit van arbeidsprocessen toe en behoort ook dubbelzijdige opslag tot de mogelijkheden.


Palletstelling biedt maximale flexibiliteit


Hoewel veel standaarduitvoeringen van palletstellingen niet hoger zijn dan 10 meter, zijn er ook extra hoge varianten beschikbaar voor nog meer opslagruimte in verticale richting. Sommige magazijnen werken zelfs met stellingen van tientallen meters hoog, maar maken hiervoor logischerwijs dan wel gebruik van automatische bediening.

Voor nog meer flexibiliteit kan een palletstelling ook worden uitgerust met extra diepliggers, waardoor goederen indien gewenst ook dwars in de stelling geplaatst kunnen worden. Magazijnmedewerkers hebben dan nog steeds rechtstreekse toegang tot alle artikelen. Meer weten over de mogelijkheden van onze palletstellingen of andere magazijnstellingen? Neem contact op via 0341 - 49 33 36 of mail naar info@lppetersen.nl.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van een tweedehands magazijnstelling?

Weinig zaken kosten zoveel geld als een overvol magazijn. Uitpuilende magazijnstellingen en krappe gangpaden leiden onvermijdelijk tot een verminderde arbeidsproductiviteit. Een investering in nieuwe stellingen is dan ook zo terugverdiend. Is het budget aan de krappe kant? Dan zijn tweedehands magazijnstellingen van L.P. Petersen een uitstekend alternatief. Dit zijn de voordelen:

Reparaties aan uw magazijnstellingen

In een magazijn waar intensief gewerkt wordt, zijn beschadigingen aan magazijnstellingen soms nauwelijks te voorkomen. Sommige van deze schades vallen gelukkig nauwelijks op. Daarin schuilt echter ook het gevaar, want niet opgemerkte beschadigingen kunnen leiden tot gevaarlijke situaties voor de medewerkers in uw magazijn.