Ga naar content

Wikkelen van pallets uit uw stelling

Wie in zijn magazijn veel met pallets werkt, is ongetwijfeld in het bezit van meerdere palletstellingen. Maar soms moeten de opgeslagen goederen na enige tijd worden doorgestuurd naar een andere locatie. Het wikkelen van pallets zorgt voor de benodigde stabiliteit en is de beste manier om ze gereed te maken voor een veilig transport.

Controleer de pallets uitvoerig


Nadat de pallets uit hun palletstelling zijn gehaald met behulp van een heftruck, is het zaak om ze grondig te inspecteren. Kapotte, loshangende of lekkende producten kunnen de veiligheid van medewerkers zowel voor, tijdens als na het transport immers ernstig in gevaar brengen. Pas na een gedegen controle is het tijd om de pallets te wikkelen.

Het wikkelen gebeurt met folie, omdat dit verschillende voordelen biedt. Het neemt weinig ruimte in, zorgt voor voldoende stabiliteit en resulteert ook nog eens in een strakke uitstraling. Op welke manier de pallets het beste gewikkeld worden, is afhankelijk van de hoeveelheden en ergonomische aspecten in het magazijnopslag. Hieronder bespreken we enkele methoden.


Handmatig wikkelen slecht voor ergonomie


In veel magazijnen wordt het wikkelen van pallets nog altijd handmatig verricht. Dat is geen probleem als het een incidentele klus is, maar is niet aan te bevelen als de werkzaamheden van terugkerende aard zijn. Het trekken van wikkelfolie is namelijk een zeer intensieve inspanning, die van nature suboptimale ergonomische omstandigheden met zich meebrengt.

Dat laatste heeft te maken met het feit dat het wikkelen vanaf de vloer naar boven gebeurt. Medewerkers werken hierdoor veel met gebogen rug, wat vermoeiend is en bovendien in lichamelijke klachten kan resulteren. De kracht die nodig is voor het wikkelen maakt het werk bovendien nog eens extra zwaar.


Gebruik wikkelaars voor hogere arbeidsproductiviteit


Als u regelmatig pallets uit hun palletstellingen haalt voor transport, is het gebruik van hulpmiddelen voor het wikkelen sterk aan te raden. Zo zijn er onder meer plateauwikkelaars, waarbij de medewerker de pallet op een plateau plaatst en deze vervolgens automatisch in folie wordt gewikkeld. Handig, want tijdens het wikkelen kan de medewerker andere taken uitvoeren.

Het gebruik van een wikkelaar verhoogt de arbeidsproductiviteit in uw magazijn dus flink. Ook draaizwenkarmwikkelaars zijn in dit opzicht een goed alternatief. De medewerker plaatst de pallet hierbij niet op een plateau, maar op de vloer. Hierdoor is de wikkelaar in het magazijn breder inzetbaar en hoeven de pallets minder vaak te worden verplaatst.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van een tweedehands magazijnstelling?

Weinig zaken kosten zoveel geld als een overvol magazijn. Uitpuilende magazijnstellingen en krappe gangpaden leiden onvermijdelijk tot een verminderde arbeidsproductiviteit. Een investering in nieuwe stellingen is dan ook zo terugverdiend. Is het budget aan de krappe kant? Dan zijn tweedehands magazijnstellingen van L.P. Petersen een uitstekend alternatief. Dit zijn de voordelen:

Legbordstellingen

legbordstellingen zijn ideaal voor het opslaan van stukgoederen. Makkelijk door hun modulaire opbouw en snel uit te breiden. 

Omgang met pallets in uw magazijn

Regelmatig besteden we aandacht aan manieren waarop u uw magazijninrichting kunt optimaliseren. De keuze voor de juiste magazijnstellingen zoals palletstellingen vormt hier een belangrijk onderdeel van. Net zo belangrijk is echter de omgang met de goederen die daarin worden opgeslagen; de pallets. In dit artikel geven we een aantal tips om de efficiëntie in uw magazijn verder te verhogen.