Ga naar content

De voordelen van door- en inrijstellingen

Slaat u een grote hoeveelheid aan zware en gelijksoortige artikelen op in uw magazijn? Dan is het gebruik van door- en inrijstellingen wellicht praktischer dan dat van palletstellingen. Door- en inrijstellingen bieden namelijk diverse unieke voordelen, die we in dit artikel uitgebreid zullen bespreken.

Door- en inrijstellingen: FIFO- en LIFO-principe


Bij door- en inrijstellingen vindt de opslag plaats in meerdere laadeenheden die achter elkaar in de stellingdieptes op doorlopende liggers worden geplaatst. Heftrucks in het magazijn hebben toegang tot de stellingvelden, maar de manier van werken verschilt per stellingsoort. 

Een doorrijstelling kan bijvoorbeeld net als een palletstelling tegelijktijdig aan de ene kant in- en aan de andere kant uitgeslagen worden. Dit staat ook wel bekend als de FIFO-methode (First In First Out). Niet alleen ligt de omslagcapaciteit hierdoor hoog, maar ook zijn alle opgeslagen goederen in één oogopslag zichtbaar en meteen toegankelijk voor medewerkers.

Een inrijstelling daarentegen kan slechts vanaf één zijde worden bediend. Dit staat ook wel bekend als de LIFO-methode (Last in First Out).


Vergroot de beschikbare ruimte in uw magazijn


In- en doorrijstellingen zijn bij uitstek geschikt als u de beschikbare ruimte in uw magazijn zoveel mogelijk wilt vergroten. Deze magazijnstellingen zijn eenvoudig in hoogte uitbreidbaar, waardoor ze een minimale hoeveelheid ruimte in de gangpaden in beslag nemen. Het aantal rijgangen in uw magazijn kan hierdoor beperkt blijven.

Daarnaast zijn in- en doorrijstellingen ideaal voor gebruik in seizoensmagazijn, waar vaak een grote hoeveelheid gelijksoortige goederen tegelijkertijd wordt opgeslagen. De makkelijke uitbreidbaarheid verschaft u een grote mate van flexibiliteit en zorgt ervoor dat een snelle herinrichting van het magazijn altijd tot de mogelijkheden behoort.

Ook voor het personeel zijn deze stellingen in het dagelijks gebruik zeer prettig om mee te werken. De voordelen van blok- en stellingstapeling worden met elkaar gecombineerd: een efficiënte benutting van de beschikbare ruimte dankzij grote stapelhoogte en veilig in- en uitladen van de opgeslagen goederen. Een heftruck met zijzitting is aan te bevelen, omdat de bestuurder hiermee ook tijdens het achteruit rijden een vrij zicht behoudt.


Gebruikte in- en doorrijstellingen kopen


Bij L.P. Petersen kunt u zowel kiezen voor nieuwe als gebruikte in- en doorrijstellingen. Met de gebruikte stellingen bespaart u ruim 30% ten opzichte van de nieuwprijs, terwijl de kwaliteit en staat nagenoeg gelijk is.

Wilt u meer weten over het optimale type magazijnstelling op basis van uw specifieke behoeften? Laat het ons weten via 0341 - 49 33 36 of stel uw vraag via info@lppetersen.nl.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen