Ga naar content

Veilig verkeer naar uw palletstellingen buiten

Bij de plaatsing van palletstellingen in uw magazijn denkt u al snel aan binnenopslag. Maar in sommige gevallen is buitenopslag handiger, bijvoorbeeld door de specifieke arbeidsprocessen binnen uw bedrijf of een gebrek aan ruimte in de magazijnomgeving. Net als binnen, is het opstellen van een doordacht verkeersplan in dat geval van groot belang om de veiligheid van uw medewerkers te waarborgen.

Speciale palletstellingen voor buitenopslag


L.P. Petersen biedt u de keuze uit een breed assortiment palletstellingen in alle soorten en maten. Wij verhuren en verkopen ook speciale stellingen voor buitenopslag, zodat u uw opslagruimte ongelimiteerd naar behoefte kunt uitbreiden. Deze magazijnstellingen zijn op specifieke wijze behandeld, waardoor ze bestendig zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden.

Bij de plaatsing van deze palletstellingen op uw opslagterrein, is het van belang een weloverwogen keuze te maken. Goederen in buitenopslag worden vaak op locatie geladen en gelost, waardoor drukke verkeersstromen in een relatief kleine buitenomgeving ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kans op onveilige situaties te reduceren.


Duidelijke rijroutes voor externe chauffeurs


Een uitstekende manier om de plekken voor laden en lossen af te bakenen, is het expliciet aangeven van rijroutes voor het vrachtverkeer. Dit kan met duidelijke belijning, zodat externe chauffeurs niet lang hoeven te zoeken en rijafstanden worden ingeperkt. Heldere voorkeursroutes voorkomen ook onnodig manoeuvreren, wat de veiligheid van medewerkers op het buitenterrein verhoogt.

Het aanbrengen van goede belijning is een uitstekende eerste stap om het vrachtverkeer op de opslaglocatie te stroomlijnen. Ook het nummeren van de opslaglocaties is een goed idee om navigatie nog makkelijker te maken. Zo rijdt de vrachtwagen direct naar de juiste palletstellingen en bespaart u veel tijd tijdens uw werkprocessen.


Bebording en afscheidingen zoals hekwerken


Naast belijning, is ook bebording van belang om chauffeurs meer informatie te geven over de routing op het terrein. Opslagzones met eenrichtingsverkeer en palletstellingen per gebied kunnen hiermee duidelijk worden aangegeven. Met name voor externe chauffeurs zijn dit soort borden onmisbaar om in één keer goed te rijden.

Zoals op elk bedrijventerrein, moeten ook op het terrein voor buitenopslag duidelijke afscheidingen worden gemaakt met behulp van hekwerken. Hiermee kan het opslaggebied met palletstellingen worden afgescheiden van overig verkeer. Zo ontstaat er een hogere arbeidsproductiviteit en een betere veiligheid voor de medewerkers die buiten aan het werk zijn.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

De beveiliging van verrijdbare magazijnstellingen

Heeft u soms tijdelijk meer opslagcapaciteit of gangpadruimte nodig in uw magazijn? Dan zijn verrijdbare magazijnstellingen de flexibele oplossing waar u naar op zoek bent. De verrijdbaarheid van palletstellingen brengt echter ook bepaalde beveiligingsrisico’s met zich mee. Hieronder bespreken we hoe u hier optimaal op kunt inspelen.

Hoe kies ik een veilige magazijnstelling?

Binnen uw bedrijf streeft u naar een veilig magazijn. U besteedt daarom veel aandacht aan factoren zoals een optimale gangpadbreedte, een logische plaatsing van goederen en een duidelijke markering van krappe doorgangen en hoeken. Minstens net zo belangrijk is echter de kwaliteit van de gebruikte stellingen. In dit artikel leggen we uit waar u rekening mee moet houden bij de keuze voor een veilige magazijnstelling.