Ga naar content

Verrijdbare palletstellingen voor meer opslagcapaciteit

In een relatief klein magazijn is het soms lastig om alle inkomende goederen op te slaan. Het verhogen van de opslagdichtheid is in dat geval de enige manier om de opslagcapaciteit uit te breiden. Het gebruik van verrijdbare palletstellingen is hiervoor bij uitstek geschikt. Deze magazijnstellingen creëren meer gangpadruimte, maar brengen op het gebied van veiligheid een aantal uitdagingen met zich mee.

Meer ruimte in het gangpad door verplaatsbare palletstelling


Verrijdbare palletstellingen zorgen voor een grote flexibiliteit in de magazijninrichting. De mogelijkheid om de magazijnstellingen te verrijden, zorgt ervoor dat de indeling van het magazijn continu aangepast kan worden aan de actuele behoefte. En dat is handig, want in de dynamische magazijnomgeving en in de context van onvoorspelbare levertijden kan deze behoefte constant veranderen.

Het verrijden van een palletstelling is een ideale oplossing om snel meer ruimte in het gangpad te creëren. Een goede beveiliging van de stelling is wel van belang, want de eenvoudige verrijdbaarheid vergroot het risico op beklemming. Daar waar niet gewerkt wordt, kunnen meerdere van deze palletstellingen simpelweg pal naast elkaar worden opgesteld. 


Hogere productiviteit van medewerkers magazijn


Het verrijden van magazijnstellingen zorgt in theorie niet alleen voor meer opslagcapaciteit, maar ook voor een hogere productiviteit van medewerkers. De gangpadruimte die een verplaatste stelling automatisch creëert, kan benut worden om goederen sneller in te ruimen of te picken. Dit bijvoorbeeld omdat de goederen niet meer helemaal vanaf de docks naar de achterkant van het magazijn hoeven.

Ook kunnen de stellingen eenvoudig verreden worden, terwijl een andere medewerker bezig is om goederen in of uit te ruimen. Met name in het laatste geval zijn goede beveiligingsoplossingen wel van belang. Dit is een van de aspecten waar een goede en ervaren keurmeester tijdens het inspecteren van een magazijn op let.


Beschadiging van verrijdbare palletstellingen voorkomen


De meeste verrijdbare palletstellingen worden verplaatst met behulp van gemotoriseerde onderstellen die door een railsysteem over de vloer worden geleid. Dit systeem brengt een aantal unieke uitdagingen met zich mee. Allereerst moet nog strenger dan gebruikelijk worden toegezien op de maximale belasting van de stellingen, aangezien een overschrijding van het grensgewicht verstrekkende gevolgen kan hebben.

Ook tegen aanrijding dienen extra voorzorgsmaatregelen genomen te worden, omdat aanrijding van een verrijdbare palletstelling het gemotoriseerde systeem kan beschadigen en daardoor de toegang tot andere gangen kan belemmeren. Aanvullende training voor personeel en investeringen in extra veiligheidsborden zijn in dit opzicht dan ook verstandige maatregelen.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Reparaties aan uw magazijnstellingen

In een magazijn waar intensief gewerkt wordt, zijn beschadigingen aan magazijnstellingen soms nauwelijks te voorkomen. Sommige van deze schades vallen gelukkig nauwelijks op. Daarin schuilt echter ook het gevaar, want niet opgemerkte beschadigingen kunnen leiden tot gevaarlijke situaties voor de medewerkers in uw magazijn.
 

Tips om uw magazijnstellingen beter te benutten

Welke magazijnstellingen in uw magazijn de beste keuze zijn, hangt af van uw werkwijze en de goederen die u opslaat. Maar heeft u eenmaal de keuze voor een bepaalde magazijnstelling gemaakt? Dan is het zaak om de factoren daaromheen waar mogelijk te optimaliseren. Let op de onderstaande 4 aspecten om het maximale rendement uit uw stellingen te halen: