Ga naar content

Wanneer moet ik een magazijnstelling laten repareren?

Een goede magazijnstelling gaat vele jaren mee. Het maakt dan niet uit of de stelling nieuw of tweedehands is. Bij regelmatig onderhoud en zorgvuldig gebruik heeft een stelling van een gerenommeerd merk een zeer lange levensduur. Twijfel je echter over de conditie van een stelling? Dit is wanneer je hem moet laten repareren:

Duidelijke optische schade


Bij een magazijnstelling is belastbaarheid een belangrijker criterium dan uiterlijk. Toch is het ene aspect vaak onlosmakelijk met het andere verbonden. Van een stelling met duidelijke optische schade kan bijvoorbeeld ook het draagvermogen aangetast zijn. Dit omdat de ingedeukte staander nu eenmaal minder belasting kan verdragen dan voorheen. De meeste schade aan magazijnstellingen wordt veroorzaakt door aanrijdingen met heftrucks. Reparatie is dan in veel gevallen noodzakelijk.


Signalen van slijtage


Soms is het geen aanrijding of ander ongeluk dat aan de basis ligt van optische gebruikerssporen. Magazijnstellingen worden dagelijks gebruikt en in de loop der jaren treedt hierdoor onvermijdelijk slijtage op. Ook andere externe invloeden zoals vocht in het magazijn (of buitenopslag – denk aan roestvorming) kunnen leiden tot verminderde conditie van een stelling. Bij excessieve sporen van slijtage kan het raadzaam zijn de stelling te laten repareren of vervangen.


De jaren gaan tellen


Zoals gezegd gaat een kwalitatief hoogwaardige magazijnstelling vele jaren mee. Zeker als je hem koopt van een gerenommeerd merk als Nedcon, Dexion, Polypal of Redirack. Toch is geen enkele stelling – net als wij mensen – immuun voor de tand des tijds. Zelfs als een magazijnstelling in optimale conditie is, kan het verstandig zijn om hem te onderwerpen aan een nadere inspectie. Bij een hoge leeftijd neemt de kans op defecten immers toe. Het kan blijken dat een reparatie nodig is.


Beter voorkomen dan genezen: laat een keuring uitvoeren


Een reparatie van een magazijnstelling laat je professioneel en voordelig uitvoeren door de experts van L.P. Petersen. Onze ervaren reparateurs herstellen eventuele schade kundig en geven jouw stelling een twee leven. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen, adviseren we om ons periodiek een magazijninspectie te laten uitvoeren. Onze keurmeesters kunnen eventuele problemen dan in een vroegtijdig stadium herkennen en jou zo veel onkosten besparen.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Hoe flexibel is een palletstelling?

De palletstelling is een ware klassieker onder de magazijnstellingen. Dit type stelling is in talloze magazijnen te bewonderen en dat heeft een simpele reden: veel grote en zware goederen worden nu eenmaal op pallets getransporteerd. Maar hoe flexibel zijn palletstellingen nu eigenlijk? Wij gaan er in dit artikel nader op in.

Ergonomie belangrijk bij keuze voor legbordstelling

Legbordstellingen behoren tot de meest veelzijdige magazijnstellingen. Ze zijn licht, eenvoudig te monteren en beschikken over de nodige draagkracht. Doordat de opgeslagen goederen vaak licht en klein zijn, is het risico op zware ongelukken bovendien nihil. Wel is ergonomie een belangrijk aspect dat veelal onderbelicht wordt.

Professionele montage van uw magazijnstellingen

Zelfs de meest drukke magazijnomgevingen zijn ooit begonnen als lege hal. Het begint vaak met de ingebruikname van slechts enkele magazijnstellingen. Maar als de onderneming groeit, groeit het magazijn mee. Voordat u het weet, heeft u tal van verschillende soorten stellingen nodig. En op dat gebied kan L.P. Petersen u compleet ontzorgen.