Ga naar content

Bandenstelling voor optimale bandenopslag

De bandenstelling is een zeer geliefd type stelling bij L.P. Petersen. Garages, transportbedrijven en andere ondernemingen in de automotive sector kunnen inmiddels niet meer zonder. Dat is niet zo vreemd, want elk bedrijf dat veel met banden werkt, wil deze op een efficiënte, voordelige en grootschalige manier opslaan. En dat is precies wat bandenstellingen u bieden.

Waarom een bandenstelling kopen?
 

Een bandenstelling vertoont veel overeenkomsten met een grootvakstelling (ook wel breedvakstelling genoemd), met als belangrijkste verschil een specialisatie in de opslag van banden. Net als grootvakstellingen bieden de meeste bandenstellingen veel opslagruimte en kunnen ze eenvoudig in zowel breedte als hoogte worden versteld.

Dat is in veel situaties bijzonder handig, want de banden van geen enkel voertuig zijn hetzelfde. Zo hebben de banden van een tractor logischerwijs een aanzienlijk groter formaat dan de banden van een doorsnee personenauto. De flexibiliteit van een verstelbare bandenstelling komt in een garage of transportbedrijf dan ook uitermate goed van pas.

In beide branches moet immers direct een vervangende band in het juiste formaat klaarliggen wanneer de situatie hierom vraagt. Zo moet een garage een klant indien gewenst direct vervangende banden voor zijn auto kunnen leveren en moet een transportbedrijf in staat zijn snel te schakelen wanneer een vrachtwagen een of meerdere kapotte banden heeft. Goede bandenstellingen verdienen zichzelf in deze sectoren dan ook al snel terug.


Bandenstelling te koop via L.P. Petersen
 

De noodzaak van een bandenstelling mag dan duidelijk zijn, de vele voordelen hebben we nog niet eens tot in detail besproken. En dat zijn er nogal wat. Denk alleen al aan de beschermende werking op de levensduur van uw banden, die in de optimale positie worden opgeslagen (stevig en verticaal) en hierdoor geen schade oplopen of van vorm veranderen. Dat klinkt wellicht als iets vanzelfsprekends, maar in vrijwel elk ander type stelling is een band aan flinke slijtage of vormverandering onderhevig.

De verticale wijze van opslag biedt echter nog meer voordelen. De banden staan netjes naast elkaar geplaatst en de stelling is hierdoor prima geschikt voor een demonstratie aan klanten. Minstens net zo handig is het voor medewerkers op de vloer, die door de overzichtelijke indeling in één oogopslag kunnen zien welke banden nog op voorraad zijn. Erg handig is om de banden te rangschikken op kenmerken zoals merk of formaat, zodat u nooit meer lang naar het juiste type hoeft te zoeken.

L.P. Petersen biedt u de keuze uit een breed aanbod bandenstellingen die geschikt zijn voor de opslag van zowel zomer- als winterbanden. Deze stellingen zijn eenvoudig uitbreidbaar, zowel in de breedte als de hoogte. Heeft u te maken met een beperkte vloeroppervlakte? Dan kunt u ons basistype bandenstelling tot wel 5 niveaus hoger maken. Zoals bij al onze stellingen, kunt u ook hier kiezen uit nieuwe of gebruikte stellingen. Meer informatie over bandenopslag? Stel uw vraag aan onze specialist via 0341 - 49 33 36 of mail ons op info@lppetersen.nl.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Reparaties aan uw magazijnstellingen

In een magazijn waar intensief gewerkt wordt, zijn beschadigingen aan magazijnstellingen soms nauwelijks te voorkomen. Sommige van deze schades vallen gelukkig nauwelijks op. Daarin schuilt echter ook het gevaar, want niet opgemerkte beschadigingen kunnen leiden tot gevaarlijke situaties voor de medewerkers in uw magazijn.
 

Stijgend aantal veiligheidskeuringen in magazijnen

Het magazijn is een plek waar door kleine menselijke fouten grote ongelukken kunnen gebeuren. Vanuit de overheid zijn periodieke veiligheidskeuringen daarom verplicht gesteld. Ook vanuit organisaties zelf worden dit soort veiligheidskeuringen steeds vaker gestimuleerd. Het afgelopen jaar is het aantal periodieke veiligheidskeuringen van magazijnen en materieel dan ook opnieuw gestegen.

Omgang met pallets in uw magazijn

Regelmatig besteden we aandacht aan manieren waarop u uw magazijninrichting kunt optimaliseren. De keuze voor de juiste magazijnstellingen zoals palletstellingen vormt hier een belangrijk onderdeel van. Net zo belangrijk is echter de omgang met de goederen die daarin worden opgeslagen; de pallets. In dit artikel geven we een aantal tips om de efficiëntie in uw magazijn verder te verhogen.