Ga naar content

Bandenstelling voor optimale bandenopslag

De bandenstelling is een zeer geliefd type stelling bij L.P. Petersen. Garages, transportbedrijven en andere ondernemingen in de automotive sector kunnen inmiddels niet meer zonder. Dat is niet zo vreemd, want elk bedrijf dat veel met banden werkt, wil deze op een efficiënte, voordelige en grootschalige manier opslaan. En dat is precies wat bandenstellingen u bieden.

Waarom een bandenstelling kopen?
 

Een bandenstelling vertoont veel overeenkomsten met een grootvakstelling (ook wel breedvakstelling genoemd), met als belangrijkste verschil een specialisatie in de opslag van banden. Net als grootvakstellingen bieden de meeste bandenstellingen veel opslagruimte en kunnen ze eenvoudig in zowel breedte als hoogte worden versteld.

Dat is in veel situaties bijzonder handig, want de banden van geen enkel voertuig zijn hetzelfde. Zo hebben de banden van een tractor logischerwijs een aanzienlijk groter formaat dan de banden van een doorsnee personenauto. De flexibiliteit van een verstelbare bandenstelling komt in een garage of transportbedrijf dan ook uitermate goed van pas.

In beide branches moet immers direct een vervangende band in het juiste formaat klaarliggen wanneer de situatie hierom vraagt. Zo moet een garage een klant indien gewenst direct vervangende banden voor zijn auto kunnen leveren en moet een transportbedrijf in staat zijn snel te schakelen wanneer een vrachtwagen een of meerdere kapotte banden heeft. Goede bandenstellingen verdienen zichzelf in deze sectoren dan ook al snel terug.


Bandenstelling te koop via L.P. Petersen
 

De noodzaak van een bandenstelling mag dan duidelijk zijn, de vele voordelen hebben we nog niet eens tot in detail besproken. En dat zijn er nogal wat. Denk alleen al aan de beschermende werking op de levensduur van uw banden, die in de optimale positie worden opgeslagen (stevig en verticaal) en hierdoor geen schade oplopen of van vorm veranderen. Dat klinkt wellicht als iets vanzelfsprekends, maar in vrijwel elk ander type stelling is een band aan flinke slijtage of vormverandering onderhevig.

De verticale wijze van opslag biedt echter nog meer voordelen. De banden staan netjes naast elkaar geplaatst en de stelling is hierdoor prima geschikt voor een demonstratie aan klanten. Minstens net zo handig is het voor medewerkers op de vloer, die door de overzichtelijke indeling in één oogopslag kunnen zien welke banden nog op voorraad zijn. Erg handig is om de banden te rangschikken op kenmerken zoals merk of formaat, zodat u nooit meer lang naar het juiste type hoeft te zoeken.

L.P. Petersen biedt u de keuze uit een breed aanbod bandenstellingen die geschikt zijn voor de opslag van zowel zomer- als winterbanden. Deze stellingen zijn eenvoudig uitbreidbaar, zowel in de breedte als de hoogte. Heeft u te maken met een beperkte vloeroppervlakte? Dan kunt u ons basistype bandenstelling tot wel 5 niveaus hoger maken. Zoals bij al onze stellingen, kunt u ook hier kiezen uit nieuwe of gebruikte stellingen. Meer informatie over bandenopslag? Stel uw vraag aan onze specialist via 0341 - 49 33 36 of mail ons op info@lppetersen.nl.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Hoe kies ik een veilige magazijnstelling?

Binnen uw bedrijf streeft u naar een veilig magazijn. U besteedt daarom veel aandacht aan factoren zoals een optimale gangpadbreedte, een logische plaatsing van goederen en een duidelijke markering van krappe doorgangen en hoeken. Minstens net zo belangrijk is echter de kwaliteit van de gebruikte stellingen. In dit artikel leggen we uit waar u rekening mee moet houden bij de keuze voor een veilige magazijnstelling.

Waarom leuningen en hekken in mijn magazijn?

In een magazijn liggen gevaren continu op de loer. Af- en aanrijdende heftrucks, orderpicking op hoogte bij palletstellingen en laden en lossen bij docks met hellingen brengen risico’s met zich mee. Toch kunt u de risico’s in deze situaties relatief eenvoudig verminderen. Simpelweg door in uw magazijn leuningen en hekken te gebruiken.

Hogere magazijnveiligheid is hogere efficiƫntie

Zoals in alle takken van het bedrijfsleven, draait het in een magazijn om efficiëntie en kostenbesparing. Maar anders dan in andere werkvelden, speelt veiligheid ook een belangrijke rol. Gelukkig hoeven efficiëntie en magazijnveiligheid elkaar echter niet te bijten. Sterker nog: een hogere veiligheid betekent vaak ook een hogere efficiëntie. Hieronder sommen we 3 redenen daarvoor op.