Ga naar content

Draagarmstellingen: ideaal voor opslag langgoed

Draagarmstellingen behoren tot de meest flexibele magazijnstellingen en zijn bij uitstek geschikt voor de opslag van langgoed. Dat is de reden waarom veel bedrijven in hun magazijn tegenwoordig voor een draagarmstelling kiezen. Maar hoe kunt u het beste met dit type magazijnstelling werken en waar moet u rekening mee houden? We vertellen het in dit artikel.

Draagarmstellingen bij uitstek geschikt voor langgoed


In sommige sectoren wordt veel gewerkt met goederen met afwijkende lengte-afmetingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan typisch langgoed zoals buizen, profielen, stafmateriaal en kokers, maar ook aan technische producten met flinke lengtematen. Er is een variëteit aan industrieën waar dit soort producten in groten getale worden opgeslagen.

Klassieke blokstapeling is lang niet altijd geschikt voor dergelijke artikelen. De specifieke afmetingen en soms kleine voorraad zorgen ervoor dat draagarmstellingen de meest geschikte magazijnstellingen zijn om deze producten op te slaan. De horizontale dragers aan de verticale staanders maken het bijzonder eenvoudig om langgoed in de stelling te schuiven.


Voorkomen afvallen of vervorming van goederen


Voor een optimale stabiliteit is het aan te bevelen om voldoende dragers te monteren in de stelling. Ook moet de last waar mogelijk evenredig worden verspreid. Deze maatregelen beschermen de lading tegen doorbuigen. Een minimum van 3 dragers is absoluut noodzakelijk voor de opslag van langgoed, maar 4 dragers verdienen de voorkeur om risico’s zoals afvallen of vervorming te verminderen.

Toch zijn er meer maatregelen die u kunt nemen om de kans op het afvallen van de lading te minimaliseren. De open voorzijde van een draagarmstelling maakt plaatsing van het langgoed extreem eenvoudig, maar dit moet vervolgens wel stevig worden geborgd. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van zaken als opstaande randen, borgpennen of draagarmen met een lichte hellingshoek.


Draagarmstelling gebruiken met heftrucks of zijladers


Ondanks de grote voordelen, nemen draagarmstellingen meer vloeroppervlak in dan sommige andere magazijnstellingen. Het is daarom van belang om de ganginrichting hierop aan te passen en te kiezen voor een voldoende gangbreedte. Zo kunnen de heftrucks langgoed artikelen eenvoudig in en uit de stelling nemen en daarbij een ruime draaicirkel hanteren, met minimaal risico op aanrijding.

Maakt u in uw magazijn geen gebruik van heftrucks, maar zijladers? Dan hoeven de gangpaden minder breed te zijn. Door de zijwaartse plaatsing van het langgoed is een ruime draaicirkel overbodig en is het aanrijdgevaar minder groot. In een magazijn met veel draagarmstellingen is het gebruik van zijladers dan ook zeker aan te bevelen.

Heeft u vragen over onze draagarmstellingen of wenst u advies op maat te ontvangen? De magazijnexperts van L.P. Petersen helpen u graag op weg. Bel ons op 0341 - 49 33 36 of mail vrijblijvend naar naar info@lppetersen.nl. Wij reageren zo spoedig mogelijk.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

3 misvattingen die valgevaar vergroten

In hoge magazijnen bestaat altijd het risico op een val. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers zelf vaak laconiek zijn over de risico’s. Aan het management dan ook de taak om de gevaren wél serieus te nemen en maatregelen te implementeren die het valgevaar waar mogelijk minimaliseren. Dat gebeurt niet altijd in voldoende mate, want met name 3 misvattingen zorgen voor onderschatting:

Omgang met pallets in uw magazijn

Regelmatig besteden we aandacht aan manieren waarop u uw magazijninrichting kunt optimaliseren. De keuze voor de juiste magazijnstellingen zoals palletstellingen vormt hier een belangrijk onderdeel van. Net zo belangrijk is echter de omgang met de goederen die daarin worden opgeslagen; de pallets. In dit artikel geven we een aantal tips om de efficiëntie in uw magazijn verder te verhogen.

Maak orderpicking bij palletstellingen veiliger en efficiƫnter

Palletstellingen zijn in grote magazijnen de meest voorkomende magazijnstellingen. Deze grote stellingen worden over het algemeen gebruikt voor de opslag van grote pallets met soms zware goederen. In het magazijn staan ze daarom vaak in een brede gang, zodat heftrucks de grote pallets gemakkelijk richting de palletstelling kunnen vervoeren.