Ga naar content

Wanneer een draagarmstelling kiezen?

De opslag van langgoedmaterialen en bouwmaterialen vereist een speciaal soort magazijnstelling: de draagarmstelling. Deze goederen passen in veel gevallen namelijk niet in andere magazijnstellingen. Draagarmstellingen bieden daarnaast diverse voordelen, die ze uitermate geliefd maakt bij ondernemingen in uiteenlopende sectoren.

Wat is een draagarmstelling precies?
 

Zoals de naam van de draagarmstelling al enigszins verklapt, gaat het om een stelling die zich onderscheidt door zijn horizontale draagarmen die bevestigd zijn aan verticale staanders. De lange armen zorgen er in combinatie met het ontbreken van vloeren, vlonders en legborden voor dat goederen zoals planken en buizen snel en efficiënt kunnen worden opgeslagen.


Kleine of zware draagarmstelling kopen?
 

Hoe zwaarder het gewicht van de goederen en materialen, hoe steviger ook de draagarmstelling moet zijn. Aluminium langgoedmaterialen of PVC buizen wegen over het algemeen niet bijzonder veel, maar grote bundels hout of buizen van lood, ijzer en koper vereisen een zwaardere stelling die over een hoog draagvermogen beschikt.


Nieuwe draagarmstellingen bij L.P. Petersen
 

L.P. Petersen biedt u de keuze uit een breed assortiment draagarmstellingen, die u meerdere voordelen bieden ten opzichte van andere typen magazijnstellingen. De stellingen zijn in veel gevallen aanpasbaar aan uw magazijn, waardoor u zeker weet dat u genoeg ruimte heeft voor de opslag van al uw goederen.

Tegelijkertijd zorgt de aanpasbaarheid ervoor dat u in uw magazijn nooit meer ruimte gebruikt dan strikt noodzakelijk. Dit werkt niet alleen ruimtebesparend, maar komt ook nog eens de veiligheid ten goede. Uiteraard komen wij de stelling met onze eigen transportdienst bij u op locatie afleveren en installeren. Zo heeft u er zelf nauwelijks omkijken naar.

Na installatie bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige stelling waar u vele jaren plezier van heeft. Wilt u uw magazijn in de tussentijd anders inrichten? Dankzij de makkelijke aanpasbaarheid en assemblage heeft u uw draagarmstelling binnen de kortste keren weer in elkaar gezet.

Gedurende al deze jaren zult u bovendien weinig tijd kwijt zijn aan onderhoud van de stelling. Deze bestaat immers alleen uit staanders en dragers, waardoor er minder onderdelen zijn die onderhoud behoeven. Dankzij het open ontwerp met de armen zijn de opgeslagen goederen altijd eenvoudig in en uit te plaatsen.


Goedkope draagarmstelling gebruikt kopen
 

Hoewel de nieuwe draagarmstellingen bij L.P. Petersen al voordelig zijn geprijsd, kunt u nóg meer geld besparen door te kiezen voor een gebruikt exemplaar. Op een tweedehands draagarmstelling krijgt u bij ons namelijk maar liefst 30% korting. Kies voor hoogwaardige merken zoals Ramada of Ora, zodat u tegen een bescheiden prijs verzekerd bent van de hoogste kwaliteit en veiligheid.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Ergonomie belangrijk bij keuze voor legbordstelling

Legbordstellingen behoren tot de meest veelzijdige magazijnstellingen. Ze zijn licht, eenvoudig te monteren en beschikken over de nodige draagkracht. Doordat de opgeslagen goederen vaak licht en klein zijn, is het risico op zware ongelukken bovendien nihil. Wel is ergonomie een belangrijk aspect dat veelal onderbelicht wordt.