Stelling van de week   Bij Petersen altijd de beste opstelling!

​Plaats uw palletstellingen in een brede gang

Palletstellingen behoren niet alleen tot de meest gebruikte, maar ook tot de grootste stellingen in uw magazijn. Hierdoor lopen zij extra risico op schade door zaken zoals overbelasting en aanrijding. Het plaatsen van palletstellingen in een brede gang is dan ook noodzakelijk om ongewenste kostenposten te voorkomen en de veiligheid van uw medewerkers te waarborgen.

Brede gangpaden: minder opslagruimte, meer efficiëntie


In menig magazijn is sprake van een suboptimale ganginrichting. Dat is eenvoudig te verklaren, want vanwege de grote opslagbehoefte telt elke vierkante meter vloeroppervlak. Het gevolg is echter dat veel gangpaden bewust smal worden gehouden, terwijl dit grote risico’s met zich meebrengt op het gebied van beschadiging en veiligheid.

Het verbreden van gangen waar grote palletstellingen staan, is in de meeste gevallen dan ook een goed idee. Hoewel dit in eerste instantie ten koste lijkt te gaan van efficiëntie, is het tegendeel juist waar. Doordat er minder opstoppingen ontstaan en minder aanrijdingen plaatsvinden, wordt er efficiënter gewerkt en bespaart u op lange termijn kosten.


Palletstellingen voor bulkopslag of orderpicking


De meeste aanrijdingen met palletstellingen worden veroorzaakt door een combinatie van te smalle gangen en onjuist gebruik van heftrucks. Het oplossen van dit probleem begint dan ook met het verbreden van de gangpaden, maar daarnaast moeten de chauffeurs duidelijke instructies krijgen rondom hun rijgedrag. Alleen op deze manier ontstaat een significante verbetering.

De frequentie waarmee de stellingen worden gebruikt, heeft een grote invloed op de mate waarin een gangpad verbreed moet worden. Daar waar sommige palletstellingen slechts worden gebruikt voor langdurige bulkopslag, worden andere bijvoorbeeld ook gebruikt voor orderpicking. In het laatste geval is een relatief brede ganginrichting sterk te adviseren.


Brede sectiemaat voor uw palletstellingen


Niet alleen de gangpaden rondom palletstellingen zijn vaak te smal; dit geldt in veel gevallen ook voor de gehanteerde sectiemaat. De beperkte ruimte tussen de staanders verhoogt dan het risico dat er iets mis gaat tijdens het in- en uitladen van de pallets. Ook wordt de ruimte tussen de pallets onderling op deze manier wel erg minimaal.

Naast een goede ganginrichting, is een voldoende brede sectiemaat daarom van belang om eventuele schadesituaties te voorkomen. Wilt u meer weten over de optimale ganginrichting rondom uw palletstellingen of heeft u een andere vraag met betrekking tot dit thema? Vraag onze specialisten dan vrijblijvend om advies. Bel naar 0341 - 49 33 36 of stuur ons een mail via info@lppetersen.nl.

< Terug naar overzicht

Waarom LP Petersen

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topmerken stellingen

100% merk onafhankelijk en vele merken direct uit voorraad leverbaar

Eigen transport en montage

Eigen transport en montage in heel Nederland

Gebruikte, nieuwe en verhuur stellingen

Gebruikte, nieuwe en verhuur van stellingen