Ga naar content

Reparaties aan uw magazijnstellingen

In een magazijn waar intensief gewerkt wordt, zijn beschadigingen aan magazijnstellingen soms nauwelijks te voorkomen. Sommige van deze schades vallen gelukkig nauwelijks op. Daarin schuilt echter ook het gevaar, want niet opgemerkte beschadigingen kunnen leiden tot gevaarlijke situaties voor de medewerkers in uw magazijn.
 

Beschadigingen door aanrijding en andere zaken


Het regelmatig controleren van magazijnstellingen zou daarom standaard onderdeel moeten zijn van de werkprocessen in uw magazijn. Een korte inspectieronde brengt vaak zaken aan het licht die medewerkers in eerste instantie niet waren opgevallen. Zij zijn immers al druk genoeg met andere zaken, zoals het in- en uitladen van goederen in de stellingen.

Afhankelijk van de arbeidsprocessen in uw magazijnomgeving, zijn er een aantal veelvoorkomende schades aan magazijnstellingen. Als u bijvoorbeeld werkt met grote palletstellingen en heftrucks, is de kans groot dat u her en der schade door aanrijding zult aantreffen. Zeker in compacte magazijnen met smalle ganginrichtingen komt dit veelvuldig voor.


Periodieke inspectie voor veilige magazijnstellingen


Het dagelijks werken met zware goederen brengt tal van risico’s met zich mee. Het aantal mogelijke beschadigingen aan uw magazijnstellingen is dan ook groot. Hoewel oppervlakkige krassen geen gevolgen hebben voor de belastbaarheid van de stellingen, is dit bij serieuze vervormingen natuurlijk een ander verhaal.

Naast het regelmatig zelf controleren van de conditie van uw stellingen, is het dan ook verstandig om periodiek een magazijninspectie uit te laten voeren door ervaren professionals. Niet alleen is zo’n inspectie jaarlijks toch al verplicht volgens de Nederlandse ARBO-wetgeving, maar ook weten de inspecteurs precies waar ze op moeten letten.


Reparaties door deskundige monteurs


Of u nu zelf een controle verricht of een professionele inspectie laat uitvoeren; als er schade wordt geconstateerd, is het zaak om deze zo snel mogelijk te repareren. Voor beide zaken bent u bij L.P. Petersen aan het juiste adres. Wij beschikken over gecertificeerde inspecteurs voor het uitvoeren van magazijninspecties en kunnen naar aanleiding hiervan ook zelf reparaties uitvoeren.

Het uitbesteden van uw periodieke inspecties en reparaties aan L.P. Petersen is de beste manier om kleine schades in vroegtijdig stadium te signaleren en hiermee ernstiger veiligheidsrisico’s te voorkomen. Onze ervaren monteurs voeren eventuele reparaties graag ter plekke voor u uit en verzekeren u hiermee van veilige magazijnstellingen waarmee u weer lange tijd vooruit kunt.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Bandenstelling voor optimale bandenopslag

De bandenstelling is een zeer geliefd type stelling bij L.P. Petersen. Garages, transportbedrijven en andere ondernemingen in de automotive sector kunnen inmiddels niet meer zonder. Dat is niet zo vreemd, want elk bedrijf dat veel met banden werkt, wil deze op een efficiënte, voordelige en grootschalige manier opslaan. En dat is precies wat bandenstellingen u bieden.

Opslag van gevaarlijke stoffen in uw magazijn

Helaas komen arbeidsongevallen in magazijnen nog altijd regelmatig voor. Dat is niet verrassend, want er zijn tal van risicofactoren die de kans op een ongeval vergroten. Denk hierbij aan krappe gangen, hoge palletstellingen en zware lasten. Maar er is een nóg grotere risicofactor en dat is de opslag van gevaarlijke stoffen.

Maak orderpicking bij palletstellingen veiliger en efficiƫnter

Palletstellingen zijn in grote magazijnen de meest voorkomende magazijnstellingen. Deze grote stellingen worden over het algemeen gebruikt voor de opslag van grote pallets met soms zware goederen. In het magazijn staan ze daarom vaak in een brede gang, zodat heftrucks de grote pallets gemakkelijk richting de palletstelling kunnen vervoeren.