Ga naar content

Welk pallets passen in mijn (gebruikte) palletstelling?

In de nieuwssectie van deze website informeren we u regelmatig over het kiezen van een optimale palletstelling . De beste keuze is echter ook afhankelijk van het type pallets dat u erin opslaat. Er zijn meerdere soorten pallets, die wij hieronder stap voor stap bespreken.
 Gebruikte palletstelling

Houten pallets in (gebruikte) palletstellingen


Bij het woord ‘pallet’ denken de meeste mensen al snel aan een houten object. Dat is niet zo vreemd, want houten pallets zijn al sinds jaar en dag in gebruik en bieden voordelen vanwege hun stevigheid en weersbestendigheid. Door deze laatste eigenschap is het bijvoorbeeld geen probleem om ze op een buitenterrein in- en uit te laden.

Houten pallets zijn vanuit hygiënisch oogpunt vaak behandeld met warmtebehandeling of begassing. Dit doodt schadelijke bacteriën en draagt hiermee ook bij aan een veilige en gezonde werkomgeving in het magazijn. Houten pallets zijn vaak bedoeld voor het vervoer en de opslag van grote en zware goederen, die in het magazijn in grote palletstellingen worden opgeslagen.

Kunststof pallets in (gebruikte) palletstellingen


Een populair alternatief voor houten pallets zijn tegenwoordig kunststof pallets. Deze zijn niet zozeer bedoeld voor de opslag van zaken als langwerpig materiaal of zware producten, maar blinken met name uit op het gebied van hygiëne en veiligheid. Schoonmaken van kunststof is namelijk zeer eenvoudig met methoden als wassen of stomen.

In de praktijk worden kunststof pallets hierdoor vaak gebruikt in de voedsel- en farmaceutische industrie. Ook de bekende rode drankenpallets in de horeca zijn veelal van kunststof gemaakt (HDPE-polyetheen om precies te zijn). Een kunststof pallet is doorgaans duurder dan een houten variant, maar verdient zijn meerprijs afhankelijk van de toepassing op termijn terug.

Kartonnen pallets in (gebruikte) palletstellingen


Een minder bekende, maar tegenwoordig sterk opkomende optie zijn kartonnen pallets. Deze onderscheiden zich met name door hun lichte gewicht, makkelijke hanteerbaarheid en hoge duurzaamheid door hun gerecyclede herkomst. Door speciale productietechnieken kunnen deze pallets steeds hogere belastingen van producten aan.

Tot slot


Pallets van hout, kunststof en karton wijken niet alleen af in materiaaleigenschappen, maar verschillen vaak ook in formaat. Informeer vóór aanschaf van een gebruikte palletstelling daarom altijd bij ons naar de beste oplossing voor uw specifieke toepassing. Dit is namelijk afhankelijk van uw branche en de werkzaamheden die u verricht.

Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Palletstelling kopen of huren?

Heeft u extra ruimte nodig voor de opslag van grote en zware goederen in je magazijn? Dan zijn een of meerdere palletstellingen hiervoor de ideale keuze. Die kunt u via L.P. Petersen zowel kopen als huren, dus de vraag is wat in uw situatie de beste optie is. In dit artikel vergelijken we beide mogelijkheden met elkaar, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Omgang met pallets in uw magazijn

Regelmatig besteden we aandacht aan manieren waarop u uw magazijninrichting kunt optimaliseren. De keuze voor de juiste magazijnstellingen zoals palletstellingen vormt hier een belangrijk onderdeel van. Net zo belangrijk is echter de omgang met de goederen die daarin worden opgeslagen; de pallets. In dit artikel geven we een aantal tips om de efficiëntie in uw magazijn verder te verhogen.

Bandenstelling voor optimale bandenopslag

De bandenstelling is een zeer geliefd type stelling bij L.P. Petersen. Garages, transportbedrijven en andere ondernemingen in de automotive sector kunnen inmiddels niet meer zonder. Dat is niet zo vreemd, want elk bedrijf dat veel met banden werkt, wil deze op een efficiënte, voordelige en grootschalige manier opslaan. En dat is precies wat bandenstellingen u bieden.