Ga naar content

Legbordstellingen: gebruikt of nieuw kopen?

Een legbordstelling is een populair type magazijnstelling bij ondernemingen in verschillende branches. De lage prijs en de bescheiden ruimte die de stelling inneemt, zorgen ervoor dat bijna elk magazijn wel over een aantal van deze stellingen beschikt. Dan rest alleen nog de vraag: moeten legbordstellingen gebruikt of nieuw worden gekocht?

Legbordstellingen: toepasbaar in ieder magazijn
 

Het antwoord op bovenstaande vraag is, zoals zo vaak, afhankelijk van meerdere factoren en wordt later in dit artikel beantwoord. Misschien nog wel belangrijker is de vraag in welke situatie legbordstellingen over het algemeen worden ingezet. Dat is meestal in een magazijn, voor een nette en overzichtelijke opslag van producten met relatief bescheiden afmetingen.

De ordelijke indeling maakt dit type stelling ook geschikt om in een kantoor- of retailomgeving producten te tonen aan klanten. De voornaamste toepassing is echter in een magazijn, waar medewerkers de opgeslagen goederen gemakkelijk met de hand op het legbord kunnen leggen of er juist weer af kunnen halen.

Dit kan uitermate handig zijn, bijvoorbeeld bij productieprocessen waar veel gebruik wordt gemaakt van kleine onderdelen. Medewerkers kunnen de onderdelen dan direct zien liggen en met één handbeweging pakken. Vaak worden de artikelen in een legbordstelling gerangschikt, zodat er in het dagelijkse gebruik nog meer tijdswinst wordt gerealiseerd.


De veelzijdigheid van een legbordstelling
 

Legbordstellingen zijn dus bijzonder gebruiksvriendelijk, maar bieden daarnaast nog diverse andere grote voordelen. Zo zijn ze eenvoudig in elkaar te zetten en uit te breiden, welke afmetingen de door u gekozen stelling ook heeft. Door het relatief lichte gewicht zijn ze bovendien gemakkelijk te verplaatsen, wat goed van pas komt bij uitbreiding of regelmatige herindeling van uw magazijn.

Het allergrootste voorbeeld van een legbordstelling is echter de prijs; van alle magazijnstellingen is dit type stelling over het algemeen de goedkoopste optie. Deze prijs kan echter wel variëren op basis van verschillende elementen, zoals het merk,  de afmetingen, materialen en niet te vergeten: de nieuwstaat van de gebruikte legbordstellingen.


Legbordstellingen die zijn gebruikt, zijn relatief goedkoop
 

Legbordstellingen die zijn gebruikt, zijn namelijk een stuk goedkoper dan nieuwe legbordstellingen. In veel gevallen kunt u wel meer dan 30% besparen ten opzichte van een nieuw exemplaar. Een 2e hands legbordstelling zal weliswaar enige gebruikerssporen vertonen, maar doet in kwalitatief opzicht niets onder voor een stelling die vers uit de fabriek komt.

Bij L.P. Petersen kunt u kiezen uit een diversiteit aan gebruikte legbordstellingen in alle soorten en maten. Wij voeren louter merken die in dit segment een uitstekende reputatie hebben opgebouwd, waaronder GS3, Polypal, Bruynzeel en Nedcon legbordstelling. De optimale keuze is in dit geval afhankelijk van uw specifieke wensen.

Daar waar de stellingen van Nedcon zich bijvoorbeeld onderscheiden met een zeer eenvoudige aanpasbaarheid en uitbreidbaarheid, staat een stelling van Polypal door de gebruikte materialen garant voor een uitermate lange levensduur. Legbordstellingen van Bruynzeel vallen op door de ordelijke indeling en de GS3 stellingen worden geroemd om hun grote veelzijdigheid.

Meer weten over onze legbordstellingen; zowel gebruikt als nieuw? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar info@lppetersen.nl of bel ons via 0341 - 49 33 36.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Mogelijkheden en risico's van inrijstellingen

Palletstellingen behoren zonder twijfel tot de meest gebruikte magazijnstellingen. Toch zijn er ook andere stellingen die grote voordelen bieden op het gebied van de opslag van goederen op pallets. Werkt u bijvoorbeeld graag volgens de LIFO-methode (Last In First Out) of wilt u de aanwezige vloeroppervlakte zo efficiënt mogelijk benutten? Dan is een inrijstelling een uitstekende optie.

Waarom een magazijnstelling verankeren?

In magazijnstellingen worden zware goederen opgeslagen. Zeker in grote palletstellingen is de belasting soms enorm. Een goede verankering van stellingen is daarom noodzakelijk om in het magazijn veilig te kunnen werken. In dit artikel vertellen wij meer over de wetgeving, verankeringsvoordelen en de eisen waar verankering aan moet voldoen.

Combineer uw magazijnstellingen met tussenvloeren

In uw magazijn streeft u naar de maximaal haalbare hoeveelheid opslagruimte. U investeert daarom in palletstellingen die het beschikbare vloeroppervlak zo optimaal mogelijk benutten en ontwikkelt een optimaal verkeersplan om de hoogste efficiëntie te behalen. Wilt u echter een extra stap zetten in het vergroten van de opslagruimte: dan mist er nog één ingrediënt: de tussenvloer.