Ga naar content

Nieuwe of gebruikte palletstelling kopen?

Heeft u meer opslagruimte nodig in uw magazijn voor grote of zware goederen? Dan is het kopen van extra palletstellingen een zeer efficiënte oplossing. Als u de knoop eenmaal heeft doorgehakt, rest alleen nog de vraag of u kiest voor nieuwe of gebruikte exemplaren. In dit artikel zetten we de voordelen en nadelen van beide opties tegenover elkaar.

Een nieuwe palletstelling kopen: de voordelen


Aan het kopen van een nieuwe palletstelling kunt u zich nooit een buil vallen. Dat heeft een simpele reden: de magazijnstelling is splinternieuw en dus gegarandeerd in optimale conditie. Dat is belangrijk, want het werken met zware goederen in een drukke magazijnomgeving brengt diverse veiligheidsrisico’s met zich mee. Het is daarom van belang die waar mogelijk te reduceren.

De conditie van een palletstelling wordt vaak afgemeten aan de optische staat ervan. Alleen daarom al wilt u dat uw palletstellingen er spik en span uitzien. Bij een nieuwe stelling is dat niet zo moeilijk, want het product is dan immers onbeschadigd en heeft hierdoor een mooie uitstraling. Wie waarde hecht aan het uiterlijk van zijn magazijn, geeft daarom vaak de voorkeur aan nieuwe magazijnstellingen.

Een ander voordeel van een nieuwe magazijnstelling is de lange levensduur ervan. Een palletstelling die nog niet eerder is gebruikt, heeft nog geen enkele beschadiging en gaat hierdoor zeer lange tijd mee. Ook vanuit financieel oogpunt is dit een voordeel, want hierdoor verdient u de meerprijs ten opzichte van een tweedehands exemplaar in sommige gevallen al snel terug.


Een gebruikte palletstelling kopen: de voordelen


Ook het kopen van een gebruikte palletstelling biedt natuurlijk zo zijn voordelen. Het meest voor de hand liggende voordeel is uiteraard het kostenaspect. Een tweedehands magazijnstelling kost aanzienlijk minder dan een splinternieuw product, waardoor u voor hetzelfde geld aanzienlijk meer stellingen voor uw magazijn kunt aanschaffen.

Bij een tweedehands palletstelling is het wel van belang dat u de conditie van het artikel zeer streng controleert. Op websites zoals Marktplaats worden gebruikte magazijnstellingen aangeboden die soms in bedenkelijke staat verkeren. Dit zorgt er niet alleen voor dat de levensduur uitermate kort is, maar zorgt ook voor een verhoging van de veiligheidsrisico’s in uw magazijn.

Als u vanuit kostenoverwegingen kiest voor het kopen van een gebruikte palletstelling, is het dan ook aan te raden niet met elke partij in zee te gaan. L.P. Petersen is gespecialiseerd in tweedehands palletstellingen en selecteert elke stelling op basis van zeer strikte kwaliteitscriteria. Zo ervaart u het beste van twee werelden. Wilt u het per se het nieuwste van het nieuwste, dan is het kopen van een nieuwe palletstelling nog altijd de beste optie.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Tips om uw magazijnstellingen beter te benutten

Welke magazijnstellingen in uw magazijn de beste keuze zijn, hangt af van uw werkwijze en de goederen die u opslaat. Maar heeft u eenmaal de keuze voor een bepaalde magazijnstelling gemaakt? Dan is het zaak om de factoren daaromheen waar mogelijk te optimaliseren. Let op de onderstaande 4 aspecten om het maximale rendement uit uw stellingen te halen:

De beveiliging van verrijdbare magazijnstellingen

Heeft u soms tijdelijk meer opslagcapaciteit of gangpadruimte nodig in uw magazijn? Dan zijn verrijdbare magazijnstellingen de flexibele oplossing waar u naar op zoek bent. De verrijdbaarheid van palletstellingen brengt echter ook bepaalde beveiligingsrisico’s met zich mee. Hieronder bespreken we hoe u hier optimaal op kunt inspelen.