Ga naar content

3 redenen om een magazijnstelling te huren

Een magazijnstelling kopen is een goed idee als u de stelling jaren achtereen intensief wil gebruiken. Soms is dat echter niet het geval en heeft u een stelling slechts tijdelijk nodig, bijvoorbeeld voor een eenmalige klus of een kortlopende opdracht. Hieronder geven wij 3 redenen waarom een stelling huren in die situatie een beter plan is.

Huren van een magazijnstelling is goedkoper


Laten we eerlijk zijn: ook bij de aanschaf van magazijnstellingen speelt het kostenplaatje een belangrijke rol. Natuurlijk, kwaliteit is altijd leidend. Want de veiligheid en ergonomische werkomstandigheden voor uw magazijnmedewerkers staan voorop. Net als een goede arbeidsproductiviteit. Maar waarom veel van uw kostbare budget spenderen, als dat niet absoluut noodzakelijk is?

In sommige magazijnomgevingen keren bepaalde specialistische klussen periodiek terug. Of komen ze slechts eenmalig voor. Het kopen van peperdure draagarmstellingen voor de opslag van langgoed is in zo’n situatie bijvoorbeeld bepaald niet aan te raden. Beter huurt u de magazijnstellingen die u nodig heeft, zodat u flink winst maakt en aanzienlijk minder geld uitgeeft.


Huren van een magazijnstelling is flexibeler


Toegegeven, het kopen van magazijnstellingen heeft ook zo zijn voordelen. U bent immers eigenaar van de stellingen en ze staan al op locatie, wat betekent dat u er letterlijk alle kanten mee op kunt. Maar bekijk het ook eens van de andere kant: deze stellingen nemen kostbare vloeroppervlakte in beslag, terwijl u sommige grote periodes van het jaar niet eens gebruikt. Zonde!

In elk magazijn is vloeroppervlakte heilig verklaard en worden dure maatregelen getroffen om tot zoveel mogelijk beschikbare opslagruimte te komen. Het huren van stellingen voor tijdelijke klussen is in dit kader een goed idee, omdat u de rest van het jaar de vloer in uw magazijn vrij heeft. Bovendien bepaalt u bij L.P. Petersen de huurperiode helemaal zelf – of die nu een week of een jaar duurt.


Huren van magazijnstellingen is vrijwel onbeperkt


Bijkomend voordeel van huur via L.P. Petersen is het brede aanbod magazijnstellingen waarover wij beschikken. Van palletstellingen tot grootvakstellingen en van legbordstellingen tot archiefstellingen; wij hebben altijd wel het type stelling in huis dat u nodig heeft. En dankzij onze grote voorraad, kunnen wij op vrijwel elk gewenst moment leveren.

Om u zoveel mogelijk te ontzorgen, beschikken wij over een speciaal team van ervaren monteurs dat de door u gehuurde stellingen komt bezorgen én monteren. Zo heeft u helemaal geen omkijken meer naar de installatie. Wilt u meer weten over het huren van een of meerdere magazijnstellingen? Bel ons op 0341 - 49 33 36 of stuur een mailtje naar info@lppetersen.nl.
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

Heftruck van de toekomst rijdt op waterstof

Van oudsher rijden heftrucks in magazijnen op tractiebatterijen. Daar belooft op de niet al te lange termijn verandering in te komen, want de waterstof brandstofcel vormt hiervoor een uitstekend en haalbaar alternatief. Op Logistica - de toonaangevende vakbeurs op gebied van logistiek en goederenstroombeheersing in de Benelux – was afgelopen jaar veel aandacht voor dit thema.

Combineer uw magazijnstellingen met tussenvloeren

In uw magazijn streeft u naar de maximaal haalbare hoeveelheid opslagruimte. U investeert daarom in palletstellingen die het beschikbare vloeroppervlak zo optimaal mogelijk benutten en ontwikkelt een optimaal verkeersplan om de hoogste efficiëntie te behalen. Wilt u echter een extra stap zetten in het vergroten van de opslagruimte: dan mist er nog één ingrediënt: de tussenvloer.

Hoe flexibel is een palletstelling?

De palletstelling is een ware klassieker onder de magazijnstellingen. Dit type stelling is in talloze magazijnen te bewonderen en dat heeft een simpele reden: veel grote en zware goederen worden nu eenmaal op pallets getransporteerd. Maar hoe flexibel zijn palletstellingen nu eigenlijk? Wij gaan er in dit artikel nader op in.