Stelling van de week   Bij Petersen altijd de beste opstelling!

​De opkomst van apps in het magazijn

Het magazijn anno 2018 is niet te vergelijken met dat van twintig jaar geleden. Technologieën zoals robots en drones rukken in rap tempo op en uit recente statistieken blijkt ook dat apps in toenemende mate door magazijnpersoneel worden gebruikt. Dat biedt bovendien grote voordelen, die we in dit artikel een voor een bespreken.

Cloudgebaseerde apps in het magazijn hebben de toekomst


Met name voor orderpickactiviteiten rondom palletstellingen blijkt het gebruik van apps te resulteren in een hogere veiligheid en efficiëntie. In het verleden werden applicaties in deze setting door bedrijven ook al ingezet, maar de beperkte toepasbaarheid en schaalbaarheid zorgen voor praktische bezwaren. De huidige generatie apps kan daarentegen op elk Android- of iOS-apparaat worden gebruikt.

Dat zorgt ervoor dat elke magazijnmedewerker in de praktijk snel en gemakkelijk zo’n app kan gebruiken op zijn mobiele telefoon. Steeds meer applicaties worden daarnaast ook cloudgebaseerd ontwikkeld, waardoor ze op elke denkbare locatie vanaf een device met internetbrowser toegankelijk zijn. Deze functionaliteit is met name handiger voor het management dan voor orderpickpersoneel.


Een app die helpt bij orderpicken rondom palletstelingen


De verschillende behoeften van managers en orderpickers zorgen ervoor dat er steeds meer gespecialiseerde apps voor gebruik in het magazijn op de markt komen. De orderpickmedewerker wil vooral een applicatie die zo min mogelijk bediening vergt en hem stapsgewijs door het orderpickproces rondom magazijnstellingen zoals palletstellingen leidt.

De manager daarentegen geeft de voorkeur aan een cloudgebaseerd platform, zodat hij onderweg naar zijn werk in de auto met een spraakgestuurde zoekopdracht processen op de werkvloer kan controleren via de internetbrowser op zijn smartphone. Ook voor een andere doelgroep – de heftruckchauffeur – worden nu in toenemende mate relevante applicaties ontwikkeld.


Logistieke voordelen van apps


Ook in logistiek opzicht biedt de nieuwe generatie apps grote voordelen. Dat begint al bij de binnenkomst van nieuwe goederen in het magazijn. Foto’s van eventueel beschadigde artikelen vormen het bewijs dat de pallet reeds bij binnenkomst beschadigd was. Ook bij de uittocht van goederen vormen foto’s het bewijs dat de artikelen het magazijn onbeschadigd hebben verlaten.

Het gebruik van een speciaal ontwikkelde app helpt om dit soort dataverzameling in de vorm van foto’s te stroomlijnen en te structureren. De informatie is hierdoor op een centraal platform voor iedereen inzichtelijk en kan eenvoudig en snel naar betrokken partijen worden verstuurd. Experts verwachten dat dit soort cloudgebaseerde oplossingen in het magazijn de nieuwe standaard worden.

< Terug naar overzicht

Waarom LP Petersen

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topmerken stellingen

100% merk onafhankelijk en vele merken direct uit voorraad leverbaar

Eigen transport en montage

Eigen transport en montage in heel Nederland

Gebruikte, nieuwe en verhuur stellingen

Gebruikte, nieuwe en verhuur van stellingen