Stelling van de week   Bij Petersen altijd de beste opstelling!

​Duurzaam werken met palletstellingen

Werken met palletstellingen is een vakgebied dat om een zorgvuldige benadering vraagt. Iedereen kan pallets in en uit magazijnstellingen laden, maar alleen de juiste manier van werken is ook op lange termijn veilig en gezond. Vanuit het management kan veel worden gedaan om de kwaliteit van werken te verbeteren, maar nog belangrijker is de feedback vanaf de werkvloer.

Korte lijnen management en werkvloer


Veel medewerkers in het magazijn hebben zo hun eigen ideeën over de wijze waarop arbeidsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden. Dat is logisch, want zij zijn degene die in de praktijk telkens weer met bepaalde obstakels te maken krijgen. Korte lijnen met het management zijn in dat geval noodzakelijk om snel de gewenste veranderingen te implementeren.

In menig magazijn is een veelgehoorde klacht vanaf de werkvloer immers dat er weinig tot niets gedaan wordt met suggesties van het personeel. Het is daarom belangrijk om de feedback niet alleen serieus te behandelen, maar medewerkers ook op de hoogte te houden van de status en voortgang van elk onderwerp. Alleen op deze manier voelen ze zich gehoord.


Ergonomische verbeteringen vaak verrassend simpel


Bij het werken met een magazijnstelling komen met name de veiligheid en ergonomie nog wel eens in het geding. Het inladen van grote en zware goederen brengt onvermijdelijk bepaalde ergonomische knelpunten met zich mee. Op korte termijn niet zo’n ramp, maar op lange termijn leidt tot een verminderde arbeidsproductiviteit en gezondheid.

Het in kaart brengen van mogelijke ergonomische verbeterpunten is cruciaal om duurzaam werken met magazijnstellingen zoals palletstellingen mogelijk te maken. Niet alleen de opbouw van stellingen is vaak voor verbetering vatbaar, ook de werkwijze van personeel is meestal te optimaliseren door een aantal simpele veranderingen door te voeren.


Slimmer werken is langer werken


Met name slimmer werken leidt op lange termijn tot een flink gereduceerde fysieke belasting en resulteert doorgaans ook nog eens in een hogere arbeidsproductiviteit en -efficiëntie. Zeker wanneer het personeel in kwestie voorheen gehinderd werd door fysieke klachten, schiet de productiviteit vaak omhoog wanneer deze klachten langzaamaan verdwijnen.

Werken met magazijnstellingen zoals palletstellingen vereist een bewuste benadering vanuit zowel management als medewerkers. Alleen door gezondheid een belangrijke prioriteit te maken, worden structurele verbeteringen op de werkvloer mogelijk. Dit zorgt voor een beter werkklimaat en een duurzamere inzetbaarheid van het personeel.

< Terug naar overzicht

Waarom LP Petersen

Vooruitstrevend, met ervaren en deskundig personeel zien wij elke opdracht als een uitdaging om voor u de beste kwaliteit neer te zetten.

Topmerken stellingen

100% merk onafhankelijk en vele merken direct uit voorraad leverbaar

Eigen transport en montage

Eigen transport en montage in heel Nederland

Gebruikte, nieuwe en verhuur stellingen

Gebruikte, nieuwe en verhuur van stellingen